Vrijwilligers nomineren voor Overijsselse Vrijwilligersprijs

Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel, reikt de provincie Overijssel op vrijdag 30 november 2018 in het provinciehuis in Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit.

Meer dan de helft van de inwoners in Overijssel verricht vrijwilligerswerk. Gezamenlijk zetten vrijwilligers zich in voor ongeveer anderhalf miljoen uur per week. Vrijwilligerswerk is daarmee onbetaalbaar en vaak ook onvervangbaar. De provincie Overijssel waardeert deze inzet bijzonder en heeft opnieuw het initiatief genomen de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit te reiken.
Tot 1 november mogen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie nomineren. 

Mens en organisatie

Belangstellenden kunnen mensen en/of organisaties uit Overijssel nomineren, die zich met hart en ziel vrijwillig inzetten en daarmee een voorbeeldfunctie vervullen. Er zitten geen voorwaarden aan het nomineren. Vrijwilligers kunnen zich inzetten voor diverse doelgroepen, ongeacht leeftijd en achtergrond. Ook de omgeving waar de vrijwilliger actief is, maakt niet uit. Sport, cultuur, zorg, milieu, gebedshuis of in de wijk. Het kan allemaal. U kunt individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nomineren via de website www.ovp2018.nl.

 

Jury en publieksprijs

Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en kiest de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar. Daarnaast is dit jaar een trendprijs in het leven geroepen, die door de jury wordt uitgereikt. Het thema van de trendprijs is “groot zijn in het kleine”. Naast de prijzen die door de jury wordt uitgereikt, kiest het publiek een eigen winnaar, uit de lijst van genomineerden. Vanaf 8 november kan gestemd worden op deze publieksprijs via www.ovp2018.nl.

Geldprijzen

Zowel de individuele vrijwilligers als de vrijwilligersorganisaties vallen in de prijzen ter waarde van € 1000, € 650 en € 350. Voor de trendprijs en publieksprijs is een geldbedrag van € 500 gereserveerd. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een initiatief van de provincie Overijssel en wordt dit jaar voor de 19e keer uitgereikt.Tot 1 november 2018 mogen alle inwoners van Overijssel hun eigen favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie nomineren via de website www.ovp2018.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten