Sterkste man Jarno Hams  lanceert ‘stenen van hoop’

Hier moeten we echt de schouders onder zetten’, zegt Jarno Hams. Deze vele malen als Sterkste Man van Nederland bekroonde streekgenoot heeft ook daadwerkelijk zijn machtige schouderpartij inzetten voor het goede doel.

Hij deed dit voor de lancering van de ‘stenen van hoop en verbondenheid’ tijdens de grote kick-off bijeenkomst van de SamenLoop voor Hoop Ommen 2019, op woensdagavond 14 november. Al ben je de sterkste man van Nederland, ook dan kun je verliezen van kanker. SamenLoop voor Hoop initiatiefnemer Lidy Zwiers: “De overlevingskansen zijn inmiddels flink gestegen en daarom moeten we juist nu alles uit de kast halen om samen deze afschuwelijke ziekte een halt toe te roepen. Jarno Hams heeft indrukwekkend veel kracht in huis. Geweldig dat hij die op de kick-off wil tonen voor een ijzersterk en tegelijk oneindig kwetsbaar thema dat we bij de SamenLoop voor Hoop 2019 in Ommen gaan zien. Hij is hiermee symbool voor alle Ommenaren die samen de schouders eronder zetten om het loodzware gewicht van de ziekte die nu al een op de drie mensen treft, te verlichten.”

Kinderen helpen de geweldenaar, die zich geen seconde hoefde te bedenken om mee te doen aan wat inmiddels ook wereldwijd de krachtigste inzamelingsactie voor onderzoek naar kanker is.

In de startblokken
Op de startbijeenkomst kwamen plannen voor de editie 2019 aan bod, met speciale aandacht voor de KinderLoop voor Hoop, werd met een korte film teruggeblikt op het succes in Ommen in 2015 en maakten de leden van de organiserende commissies zich bekend. Het optreden van Jarno Hams voor het bijzondere thema, werd het sluitstuk van de bijeenkomst die ongeveer een uur in beslag neemt. Daarna stonden alle commissieleden in de startblokken om vragen te beantwoorden.

Jarno Hams lichtte een steen van 75 kilo en droeg een juk met twee 50 liter tonnen kleine ‘Steentjes van hoop’. Initiatiefneemster Lidy Zwiers leidde de avond in en wethouder Ko Scheele deelde zijn enthousiasme voor de derde editie van SamenLoop voor Hoop in Ommen. De film van de wandelestafette in Ommen in 2015 toonde hoe indrukwekkend het evenement is en waarom die meer dan duizend mensen meedoen: een kankervrije wereld. Ommen draagt een steentje bij. Dat is het nieuwe, onderliggend thema voor de nieuwe loop. Kinderen hielpen Jarno met het uitdelen van een steentje aan iedereen in het publiek.
Ze zijn bedoeld om een boodschap op te schrijven, een naam van iemand die je steunt of gedenkt of een wens, en dat bij je te dragen tijdens de loop. Het kan ook als estafettesteen dienen en doorgegeven worden binnen een team. Na de SamenLoop voor Hoop op 25 en 26 mei kunnen de stenen weer worden ingeleverd voor een bijzonder doel: de organisatie hoop alle steentjes te kunnen samenvoegen in een Monument van hoop en saamhorigheid. Het idee is om dit monument op een prominente plek in Ommen te plaatsen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten