Wandeling met gids in Ommerschans

Zondagmiddag 27 januari kun je meewandelen met een gids door het mystieke Ommerschans. De gids vertelt over de spannende schanstijd toen de wallen een verdedigingswerk waren.

Maar ook wordt veel aandacht besteed aan de Koloniën van Weldadigheid. De Ommerschans was 200 jaar geleden een onvrije kolonie was voor ‘bedelaars en gestraften’. Ruim 1 miljoen Nederlanders stamt af van een van de bedelaars uit deze tijd.

Loop je mee in de voetsporen van de kolonisten door het gebied dat nu op de nominatielijst staat voor Unesco WereldErfgoed?Vooraf aanmelden via info@ommerschans.nl. Verzamelen bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80 in Ommerschans (Vinkenbuurt). Parkeren kan bij het kanon naast de schanswal.

De kosten voor de rondwandeling zijn zes euro per persoon, dit is inclusief koffie/thee. Er is geen gelegenheid om te pinnen.

Na de wandeling is het mogelijk om het unieke Ommerschansspel aan te schaffen. Ook zijn diverse boeken over Ommerschans te koop. Vanaf 2019 wordt tijdens de rondleidingen gewerkt met een audio communicatiesysteem waarbij je als deelnemer de gids via een headset goed kan verstaan.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten