Rondwandeling met gids door de Ommerschans

Ook dit jaar organiseert vereniging de Ommerschans elke vierde zondag van de maand( met uitzondering van de maand December) een rondwandeling met gids door het gebied de Ommerschans. In een anderhalf uur durende wandeling vertelt de gids over de geschiedenis van het unieke gebied.

Met onder meer verhalen over het zwaard van Ommerschans( dat te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden), de muiterij op de schans, de overval door de patriotten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ruim 700 ha grote straf-en bedelaarskolonie Ommerschans.

Je hoort niet alleen de historische feiten, maar ook verhalen over de bewoners en de dagelijkse gang van zaken op de kolonie. De gids vertelt ook over de geschiedenis van CTP Veldzicht die zijn oorsprong vindt in de kolonie Ommerschans.

De start van de zondagmiddagrondwandeling is om 14.00 uur en de avondrondwandeling om 19.00 uur  bij de Veldzichthoeve, Balkerweg 80 Ommerschans( Vinkenbuurt) waar een expositie is te zien over de geschiedenis van de Ommerschans.

De kosten voor de rondwandeling zijn € 6,00 pp, dit is inclusief koffie/thee. Er is geen gelegenheid om te pinnen. Vooraf aanmelden via info@ommerschans.nl of via 06-13629524. Parkeren bij het kanon naast de schanswal. Wilt u met een grote groep komen? Dan kunnen we ook in overleg rondleidingen afspreken op een ander moment. Laat u zich informeren over de mogelijkheden.

De datums van de rondwandeling zijn:

26 januari: Zondagmiddagrondwandeling
23 februari: Zondagmiddagrondwandeling
22 maart: Zondagmiddagrondwandeling
26 april: Zondagmiddagrondwandeling
24 mei: Zondagmiddagrondwandeling
28 juni: Zondagmiddagrondwandeling
16 juli: Avondrondwandeling
26 juli: Zondagmiddagrondwandeling
23 augustus: Zondagmiddagrondwandeling
3 september: Avondrondwandeling
27 september: Zondagmiddagrondwandeling
25 oktober: Zondagmiddagrondwandeling
22 november: Zondagmiddagrondwandeling

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten