Ommerschans in top 10 voor Geschiedenis Online Prijs

De pagina van de Vereniging de Ommerschans op het cultuurhistorisch platform MijnStadMijnDorp en de ‘Koloniën van Weldadigheid’ zijn doorgedrongen tot de top10 van de Geschiedenis Online Prijs 2019.

De Geschiedenis Online Prijs wordt om de twee jaar georganiseerd. Deze prijs beloont websites of apps die landelijke of regionale geschiedenis op een verrassende en innovatieve wijze onder de aandacht brengen.

De vereniging Ommerschans heeft het Overijssels cultuurhistorisch platform MijnStadMijnDorp een aantal jaren geleden uitgekozen als plaats om de geschiedenis van Ommerschans online tot leven te brengen. Het afgelopen jaar zijn door Helmuth Rijnhart een honderdtal verhalen geschreven en online gezet. Het bijzondere aan deze verhalen is dat ze overal waar mogelijk gelinkt zijn aan online bronnen die door diverse archieven en door de vereniging zelf zijn gedigitaliseerd, ontsloten en online gezet.

Jouw stem maakt het verschil

Voor de publieksprijs kan nog gestemd worden tot en met 31 januari. Nu gaan we door voor de eerste prijs! Stem voor de ‘Vereniging de Ommerschans’ op geschiedenisonlineprijs.nl. Let op: Per mailadres mag je 1 stem uitbrengen. Help je mee?

Je kunt je stem uitbrengen via geschiedenisonlineprijs.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten