Ommerschans op vierde plaats voor publieksprijs Geschiedenis Online Prijs 2019

De website van de vereniging Ommerschans op het cultuur-historisch platform Mijn Stad Mijn Dorp heeft een fraaie vierde plaats behaald in de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019.

Iedere twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen. Deze twee partners willen het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aanmoedigen en goede ideeën belonen voor websites, apps en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis. De Geschiedenis Online Prijs kent twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs.

Op 7 februari zijn de winnaars van de prijzen bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. In de categorie publieksprijs zijn in totaal 11.000 stemmen uitgebracht. Daarvan gingen er 853 naar winnaar Erfgoed ’s Hertogenbosch, de site van het Bossche archief. De prachtige video presentatie Haarlem in vogelvlucht werd tweede met 806 stemmen en de erfgoed website Rooynet.nl van de gemeente Venraij werd derde met 766 stemmen. 

De website van Ommerschans op MijnStadMijnDorp werd vierde met 565 stemmen en bleef daarmee nummer vijf royaal voor (436 stemmen). Om onze vierde plaats extra glans te geven: de eerste drie zijn professionele en gesubsidieerde websites, terwijl er naar deze site geen subsidie is gegaan en alle inzet komt van vrijwilligers. Dus in de virtuele categorie ongesubsidieerde websites is dit nummer 1!

De website Koloniën van Weldadigheid voor de Unesco Werelderfgoedstatus, eindigde met 401 stemmen op een mooie zevende plaats.

Hartelijk dank aan iedereen die een stem heeft uitgebracht. Weliswaar heeft de website het podium niet gehaald, maar één doel is in elk geval bereikt: de geschiedenis van de bedelaarskolonie Ommerschans is weer een stuk dichter bij het collectief geheugen van Nederland en met name Overijssel gekomen! 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten