Hoveniersbedrijf Ed Bijker kansmaker Tuin van het Jaar 2019

Vanaf donderdag 31 januari is het mogelijk om te stemmen op een door Ed Bijker Hoveniersbedrijf aangelegde tuin, die kans maakt Tuin van het Jaar 2019 te worden. Een prijs van branchevereniging VHG en volgens Ed Bijker “de prijs der prijzen in hoveniersland”.

De genomineerde tuin is ontworpen door tuinontwerper Jacqueline Volker uit Hasselt, gevestigd in Genemuiden en aangelegd door Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit de Vinkenbuurt.

Stadstuin Zwolle

Het gaat om een kleine maar sfeervolle stadstuin in Zwolle, waar binnen naar buiten wordt gehaald. “Een enorm cliché, maar het is gewoon echt zo”, vertelt Ed Bijker.

“Dit effect wordt onder andere bereikt door de houten vloer die vanuit binnen helemaal doorloopt tot achterin de tuin. En doordat er twee muurtjes zijn geplaatst in de tuin, kunnen de trotste eigenaren er heerlijk beschut zitten, ondanks dat ze aan een drukke weg wonen.”

Planten maken de tuin

Volgens Ed was het een passende opdracht “want deze tuin pas écht bij ons als groene hovenier. Bij Ed Bijker geloven we er in dat planten de tuin maken. Tegenwoordig worden veel stadstuinen bestraat, waardoor al het groen verdwijnt. Natuurlijk bestraten wij ook, maar het moet wel in verhouding zijn.”

Tuin van het jaar 2019

Voor de Tuin van het Jaar 2019, een verkiezing van Branchevereniging VHG,  zijn zes tuinen genomineerd. Een vakjury kiest dé winnaar en vanaf nu kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs. De tuinen zijn beoordeeld op ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen. In februari wordt tijdens TuinIdee in Den Bosch de winnaar van de Tuin van het Jaar 2019 bekendgemaakt.

Stemmen kan via de Facebookpagina van VHG LangLevendetuin en via deze link: www.besocialized.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten