Hoveniersbedrijf Ed Bijker wint ‘Tuin van het Jaar 2019’ verkiezing

Hoveniersbedrijf Ed Bijker mag zichzelf een jaar lang de maker van de mooiste tuin van Nederland noemen. Een door het hoveniersbedrijf aangelegde tuin in Zwolle sleepte namelijk de meeste stemmen in de wacht tijdens de prestigieuze landelijke ‘Tuin van het jaar 2019’ competitie, georganiseerd door branchevereniging VHG. Dit maakt het hoveniersbedrijf uit de Vinkenbuurt samen met tuinontwerper Jacqueline Volker tot winnaar van de publieksprijs.

 

De winnende tuin is een kleine stadstuin in Zwolle. Een kleine maar sfeervolle tuin, omsloten door buurttuinen en met een achterom. De tuin is groen, gevarieerd en up-to-date en alle gewenste elementen van tuineigenaren Robert Walgien en Gerjan Stam hebben een plek gekregen in het goed doordachte ontwerp. De balans tussen beplanting en vaste materialen speelde hierin een belangrijk rol.

Prijs der prijzen in hoveniersland

Ed Bijker is ontzettend blij met deze prijs: “het is de prijs der prijzen in hoveniersland”, vertelt hij. “Het is dan ook een hele eer om deze onderscheiding te winnen. Een kroon op ons werk. Ik wil iedereen die op onze tuin heeft gestemd dan ook ontzettend bedanken.” Ed Bijker geeft aan dat deze tuin precies past bij het type hovenier dat zijn bedrijf is: een groene hovenier. “Dit betekent dat de verhouding tussen bestrating en groen goed moet zijn. En die klopt in deze tuin.”

Prijsuitreiking

Volgende week vindt de prijsuitreiking van de Tuin van het Jaar verkiezing plaats tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch. Naast de door Ed Bijker gewonnen publieksprijs, wordt dan ook de door de vakjury verkozen winnaar bekendgemaakt.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten