Burgemeester Hans Vroomen opent nieuwe vestiging van Pro Juventus GGZ

Op vrijdag 1 maart opent Pro Juventus haar nieuwste vestiging aan De Lagen Oordt 10 in Ommen. De opening vindt plaats om 13:30 uur, met aansluitend Open Huis. Iedereen is welkom.

Pro Juventus in Ommen

Pro Juventus is een zorgaanbieder voor geestelijke gezondheidszorg voor jeugd, jongvolwassenen en volwassenen. Een paar honderd cliënten uit de regio zijn al in behandeling bij Pro Juventus, zij moeten nu reizen naar bijvoorbeeld Wezep of Wijhe. Voor Pro Juventus was de keuze voor Ommen daarom voor de hand liggend. Daarnaast speelde mee dat Pro Juventus een actieve rol speelt bij de Transformatie Jeugdzorg regio IJsselland. Deze activiteiten kunnen voortgezet worden in Ommen, dat deel uitmaakt van deze jeugdzorgregio.

Pro Juventus heeft haar nieuwe pand, het voormalige Rabobank gebouw aan De Lagen Oordt 10, grondig verbouwd. In de kelder is een grote ruimte ingericht voor psychomotorische therapie waarbij gebruik is gemaakt van kunstmatig daglicht. Met zacht groene kleuren en een bladerbehang is het daar goed bewegen! Er zijn prikkelarme onderzoekskamers ingericht, een spelkamer en een observatieruimte. Het pand biedt ook ruimte aan collega-organisaties, zo huurt de RIBW in dit pand enkele kamers.

Behandeling bij Pro Juventus

Pro Juventus behandelt matige tot ernstige psychische klachten bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen en volwassenen. Zij kunnen er terecht voor onder andere stemmingsklachten (angst, depressie), gedragsproblemen, autisme en adhd en trauma. Pro Juventus levert geen intramurale 24-uurszorg.

Ook cliënten met verslavingsproblematiek en licht verstandelijke beperkingen kunnen niet terecht bij Pro Juventus. Pro Juventus is deskundig in o.a. EMDR, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psychotherapie, systeemtherapie, psychomotorische therapie en psychodiagnostisch en psychiatrisch onderzoek en tot slot farmacotherapie en medicatiebeleiding. Verpleegkundigen komen, waar nodig, ook bij de cliënten thuis of op school.

Scholing en Onderzoek

De behandelaren van Pro Juventus zijn aangesloten bij diverse vakverenigingen. De bestuurder is verbonden aan een Europees Platform van geestelijke gezondheidszorg in de eerste lijn en aan internationaal onderzoek op het gebied van complexiteit van diverse zorgvraagstukken in de ggz. Daarnaast schoolt Pro Juventus, via het PJ Lab, pas afgestudeerde psychologen en orthopedagogen in de kneepjes van het vak, en stimuleert zij het oplossend vermogen van de behandelaren van de toekomst. Ook doen verschillende studenten hun afstudeeronderzoek bij Pro Juventus, niet alleen in de psychologie, maar ook van bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde van de Universiteit Twente.

Samenwerking

Pro Juventus sluit graag aan bij de lokale wensen en behoeften. Tijdens de netwerkbijeenkomst van 6 februari, gehouden in Hotel De Zon, werd duidelijk dat er een sterke behoefte is aan korte lijntjes en snelle interventies ter ondersteuning van huisartsen en collega organisaties. Ook bij Pro Juventus ligt een wens inloopspreekuren te houden voor deze doelgroep, maar in de toekomst ook voor scholen en sportverenigingen. Bestuurder

Dineke Smit: “het mogelijk maken van inloopspreekuren en het bieden van regionale ondersteuning op maat staat bij ons hoog op de agenda. Dat vraagt echter een flinke dot doorzettingsvermogen omdat dit nog niet tot de reguliere praktijk behoort. Wij gaan daarom samen met andere zorgprofessionals, cliëntorganisaties en zorgfinanciers aan de slag om dit mogelijk te maken.”

Bij de koffie en thee corner in het pand staat een ideeënbus, alle ideeën en wensen zijn welkom!

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten