Oranjevereniging Ommen viert 60 jarig bestaan groots

Alice van den Nieuwboer is woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de Oranjevereniging Ommen gekozen als nieuwe voorzitter. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter van de jubilerende Oranjevereniging in Ommen en volgt Jan Steen op die het na tien jaar voor gezien houdt.

De afscheid nemende Steen werd bedankt voor zijn inzet voor de Oranjevereniging. Zelf memoreerde Steen nog even dat de overdracht van het voorzitterschap geen vanzelfsprekendheid bleek.

Als deelnemer van de grote optocht in 2018 op een oranje gekleurde fiets en in oranje kleding met op de fiets de tekst: “Ik stop ermee, wie volgt mij op?” leverde succes op: een drietal kandidaten voor het voorzitterschap. Met uiteindelijk als resultaat dat Alice van den Nieuwboer de nieuwe voorzitter is geworden van de Oranjevereniging Ommen.

“Top om deel te mogen uitmaken van dit actieve bestuur. Het voelt als een warm bad”, aldus Van den Nieuwboer, die al enkele maanden heeft mee kunnen draaien in het Oranjebestuur.

60 jaar

Het is dit jaar exact 60 jaar geleden dat de Oranjevereniging Ommen werd opgericht. Ter gelegenheid van het diamanten jubileum staat Ommen op Koningsdag, 27 april, nog meer festiviteiten te wachten dan anders. En wie jarig is trakteert. Zo zijn er voor de leden van de Oranjevereniging binnenkort gratis soesjes en worden zij die dit jaar 60 jaar oud worden verrast op een ontbijtje.

Verder wordt samen met de stichting Ommer Bissingh Evenementen achter de schermen hard gewerkt om op 21 september de langste tompouce van Nederland te bakken. Het gaan dan om 200 meter gebak met het kenmerkende roze laagje glazuur.

Tijdens de ledenvergadering werd met tevredenheid teruggeblikt op de Oranje activiteiten in 2018. Behalve veel publiek tijdens de optocht van de mooi versierde wagens en festiviteiten op het feestterrein kan ook de penningmeester terug kijken op een goed verlopen jaar.

Dankzij de sponsors, gemeente en de 2396 donateurs is een flink bedrag in 2018 overgehouden om aan te wenden voor de feestelijkheden van dit jaar.

Foto: Alice van den Nieuwboer (tweede van links), wordt door de vertrekkende Jan Steen welkom geheten als nieuwe voorzitter in het Oranjebestuur.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten