Inloophuis Ommen ontvangt Oog voor elkaar trofee van CDA Ommen

Tijd voor ontmoeting, ontspanning en luisteren gebeurt in het inloophuis: maar zonder vrijwilligers gaat het niet! Vrijdag 8 maart 11.30 uur: de deur van het Inloophuis Ommen aan Haven-Oost staat op een kier. Dat voelt als thuis.

Wij van het CDA zijn welkom, net als alle inwoners van Ommen welkom zijn in het inloophuis. Bij binnenkomst komt de heerlijke geur van vers gemaakte soep en sputterende worstjes op het vuur ons tegemoet. En de stamtafel zit al vol met bezoekers. De sfeer zit er goed in. Wel mist een afzuigkap en een groter gasfornuis om nog uitgebreidere maaltijden te kunnen maken, zo geeft één van de vrijwilligers aan. Samen met de initiatiefnemers werken er dag in dag uit zo’n 15 vrijwilligers om wekelijks zo’n 70 bezoekers te ontvangen. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig! Bij deze dan ook een oproep, heb je nog een uurtje of iets meer over? Meld je dan aan bij het Inloophuis Ommen.

In korte tijd is het Inloophuis uitgegroeid tot het ontmoetingscentrum van Ommen. Van een idee in het hoofd naar vandaag de dag een Stichting met goede ideeën en een mooie ambitie. Huisvesting is op dit moment wel een zorg van de stichting. Hun wens is om binnen niet al te lange tijd te kunnen verhuizen naar een plek waar ze langer mogen blijven. Het CDA Ommen wil de Stichting en de vele vrijwilligers hierbij graag ondersteunen.

Daarom vraagt het CDA het college van B&W om vaart te zetten achter het onderzoek naar de nieuwe huisvesting. “Er zijn zoveel leegstaande panden, of misschien is er zelfs wel een leegstaand schoolgebouw waar ze terecht kunnen. Dat wij het Inloophuis een vaste plek willen geven als CDA Ommen staat als een paal boven water”, aldus CDA-fractievoorzitter Annelies Bakelaar. “Want tijd voor ontmoeting, ontspanning en er gewoon mogen zijn zonder iets te hoeven, is ontzettend belangrijk vandaag de dag. Het inloophuis is hier een prachtig voorbeeld van.”

Jaarlijks reikt het CDA Ommen de ‘Oog voor elkaar’ trofee uit. Bakelaar: “Dit is dé trofee waarmee we als CDA onze waardering en complimenten willen uiten naar iedereen die aandacht heeft voor een ander, en dit op een bijzondere manier en vrijwillig in Ommen laat zien.” De CDA trofee wordt ieder jaar door een andere lokale kunstenaar gemaakt. Dit jaar heeft Thea Dijkema de prachtige trofee gemaakt.

Statenlid Moniek Kleinsman mocht de trofee overhandigen. Kleinsman: “Ik ben trots dat ik deze trofee aan deze vrijwilligers mag overhandigen. Wat is een maatschappij zonder de betrokkenheid van deze mensen , die zich belangeloos voor een ander willen inzetten”. De trofee werd dankbaar in ontvangst genomen en de vrijwilligers beloofden dat deze een mooi plekje zal krijgen in het Inloophuis.

Ingezonden door het CDA Ommen. 

Fotograaf: Enzio Ardesch

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten