Gratis bijenbloemenzaad voor bovenbouwklassen van het basisonderwijs

Dit voorjaar organiseert Bijenbeweging Overijssel de scholenactie Scholen voor Bijen. Deze scholenactie is speciaal voor bovenbouwklassen van basisscholen in Overijssel. Leerlingen van groep 7 & 8 gaan aan de slag met het nieuwe lesmateriaal van Nederland Zoemt. De eerste 125 scholen die zich aanmelden ontvangen gratis twee typen biologisch bijenbloemenzaad.

Aanvullend kan de school een bijengastdocent aanvragen. Deze gastdocent komt op de school en neemt de leerlingen mee in zijn/haar enthousiasme over bijen. De gastdocenten volgen vooraf een speciaal ontwikkelde training.

Het lesmateriaal

In het project Nederland Zoemt onderzoeken wetenschappers van Naturalis hoe het gaat met de wilde bijen in Nederland en hoe we ze het beste kunnen helpen. Met het lespakket Nederland Zoemt kunnen leerlingen van groep 7 & 8 meedoen aan dit onderzoek en de wetenschappers een handje helpen.

Het digitale lespakket bestaat uit drie modules en in elke module staat één onderzoeksvraag centraal. De twee typen biologisch bijenbloemenzaad die de school ontvangt, kunnen gebruikt worden bij module 2.

Aanmelden 

Enthousiast geworden? Geïnteresseerde basisscholen kunnen zich tot 12 april aanmelden via www.nmeoverijssel.nl/actie-scholen-voor-bijen/. De eerste 125 scholen kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholenactie.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten