Kikker en Ko in de Bibliotheek Ommen

Speciaal bezoek in het Boekstartcafé! Op woensdag 3 april om 10.00 kwam Ko Scheele, wethouder cultuur en sociale zaken in Ommen, voorlezen aan kinderen tot 4 jaar.

Hij las voor uit twee prachtige boeken van Max Velthuijs. In het boek Ik ben Kikker komt Kikker als een handpop uit het boek. Kinderen genoten ervan om Kikker even te knuffelen of aan te raken. In het andere boek gaat Kikker met zijn vriendjes picknicken.

Ko had er zichtbaar plezier in, net als de kinderen die aandacht luisterden maar ook echt betrokken waren wat te merken was aan hun reacties. Na de twee mooie verhalen was het tijd om een gezond tussendoortje te eten dat vanzelfsprekend ook versierd was met een afbeelding van Kikker. De kinderen konden daarna lekker kleuren en tekenen.

Het Boekstartcafé stond deze keer in het teken van Kikker omdat dit aansluit bij de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’.

De speciale editie van Kikker is Kikker is vanaf 5 april te koop in de boekhandel voor maar 2 euro. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om een kind een prachtig prentenboek cadeau te geven.

In het BoekStartcafé in de Bibliotheek Ommen wordt altijd voorgelezen. Het BoekStartcafé is elke woensdagochtend vanaf 10.00 uur. Tegelijk met het voorlezen zijn er altijd wisselende activiteiten voor de kinderen. Dit keer gingen we knutselen. Maak jij je eigen Kikker, Eend of Haas?

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Om kleine kinderen en hun ouders in contact te brengen met voorlezen, organiseert de Bibliotheek het BoekStartcafé. Er is ook de BoekStart-koffer: een gratis koffertje met boekjes voor de allerkleinsten dat je mag ophalen in de Bibliotheek, samen met het pasje voor je baby. Lid zijn van de Bibliotheek is voor kinderen namelijk altijd gratis.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten