Interactief voorlezen met je kind

Op woensdag 10 februari komt in het Boekstartcafé het interactief voorlezen ter sprake. Bibliotheekmedewerker en leesconsulent Ada Kogelman bespreekt dan met  Boekstartouders de voordelen van interactief voorlezen. Aan de hand van filmpjes en andere voorbeelden laat zij zien hoe positief interactief lezen is voor de taalontwikkeling van het jonge kind. En natuurlijk worden de gegeven voorbeelden gelijk met de aanwezige dreumesen en peuters in praktijk gebracht.

Woordenschat

Interactief voorlezen wil zeggen dat het verhaal regelmatig wordt onderbroken voor open vragen over het verhaal of de plaatjes. Spontane opmerkingen van het kind kunnen bovendien een mooie aanleiding zijn om het verhaal uit te diepen of zo nu en dan een zijpad in te slaan. Op deze manier doet het kind actief mee met het voorlezen en wordt de taalontwikkeling en de woordenschat van de jonge dreumes of de peuter vergroot en verbeterd. Leesconsulent Ada Kogelman geeft voorbeelden en praktische tips hoe het interactief voorlezen kan worden ingezet. De themaochtend begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. De toegang is gratis.

Boekstartcafé Ommen

Boekstartcafé Ommen is een initiatief van Bibliotheek Ommen en Consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland, speciaal voor ouders met kinderen van nul tot vier, dat elke woensdagochtend plaats vindt. Er wordt dan voorgelezen, er kan gezellig een kopje koffie gedronken worden, ervaringen worden uitgewisseld en men kan in alle rust boekjes uitzoeken om mee naar huis te nemen. Iedere tweede woensdag van de maand is er een themaochtend. Er wordt dan een korte presentatie, workshop of activiteit georganiseerd. Vanzelfsprekend zijn de kinderen van nul tot vier jaar bij alle Boekstartochtenden welkom.

Openingstijden

De tijden van het Boekstartcafé zijn van 10.00 uur – 11.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. De themaochtenden hebben dezelfde tijden. Voor meer informatie over het Boekstartcafé kan men terecht bij de Bibliotheek Ommen of bij het Consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland in Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten