Jubileumconcert Kamerkoor Salland

Kamerkoor Salland uit Ommen bestaat 10 jaar en geeft daarom op zaterdag 18 mei een jubileumconcert in de Willibrorduskerk te Vilsteren.

Misschien zegt deze naam u niets want tot voor kort stond het koor bekend onder de naam Collegium Musicum Salland, een naam die door velen als lastig werd ervaren, waardoor besloten is vanaf 2019 onder de roepnaam Kamerkoor Salland verder door het leven te gaan. De ambities blijven onveranderd hoog. Daarvan hoopt het koor het bewijs te leveren in het jubileumconcert met een zeer gevarieerd programma vol contrasten.

Zo staat ‘Ich Freue mich im Herren’ van J.H Schein (1586-1630) naast ‘Northern Lights’ van Ola Gjeilo uit 2008. In dit laatste stuk pulseert de muziek met klanken zoals het noorderlicht dat doet met kleuren. Een vergelijkbare klankkleur keert terug in het ‘O magnum mysterium’, een eeuwenoude tekst op muziek van Malcolm Archer (geb. 1952).

Precies 100 jaar eerder werd C. V. Stanford geboren die het gedicht ‘The Blue Bird’ van Mary Coleridge op muziek zette, pure romantiek en dan ligt ‘Linden Lea’ van tijdgenoot Vaughan Williams eigenlijk weer gewoon voor de hand. Hét hoogtepunt van het concert is de Schubert cantate ‘Mirjams Siegesgesang’ waarin de sopraanpartij wordt uitgevoerd door Martine Salomons.

Klassiek, romantiek, modern, dan heb je wel alle perioden gehad? Nee, ergens tussendoor zweven de traditionals. Volksliedjes zo u wilt. Geen materiaal voor een kamerkoor ? Daar denkt dirigent Henk Ophoff heel anders over, getuige zijn arrangementen van het aloude “Ol’ Macdonald” in een blues jasje of -minder bekend- het weemoedige “Shenandoah” met een beeldschone partij voor twee sopranen.

Het koor staat onder de vertrouwde leiding van Henk Ophoff uit Dalfsen. Verder wordt medewerking verleend door pianist Adriaan Koops, klarinettist Arjan Eek en sopraan Martine Salomons.

Na afloop van het concert heffen we het glas en is er gelegenheid tot napraten in het Landgoedcentrum Vilsteren.

Waar: Willibrorduskerk, Vilsterseweg 12, 7734 PD Vilsteren
Aanvang: 20.00
Entree: €12,50
in de voorverkoop €10,00

Toegangskaarten kunt u bestellen op de website van het koor www.kamerkoorsalland.nl.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten