Openluchtbad Olde Vechte verrast met duurzame opening

Afgelopen vrijdag 3 mei om 13.00 uur startte het nieuwe zwemseizoen bij het Openluchtbad Olde Vechte met een verrassende duurzame onthulling.

Burgemeester Hans Vroomen en wethouder Ko Scheele waren uitgenodigd bij het bad om de opening te verrichten van de onlangs in gebruik genomen afdekinstallatie.

Vanaf januari zijn diverse partijen bezig geweest met het aanleggen van deze volautomatische afdekking, waarbij een lamellen deken vanuit een kast over het wateroppervlak geschoven wordt. Onder toeziend oog van de betrokken partijen en onder het genot van een hapje en drankje gaf de burgemeester met een eenvoudige druk op de knop groen licht voor hopelijk weer een succesvol nieuw zwemseizoen. Door deze investering hoopt het bad 45-50% op haar energierekening te kunnen besparen.

Daarnaast is er geïnvesteerd in o.a. een camerasysteem, een geluidsinstallatie, besturingssoftware en ziet de tuin er weer fantastisch uit (lid van Groene Loper).

Kortom, de vrijwilligers zien er naar uit u welkom te mogen heten! Wel moet worden opgemerkt dat het voorlopig geen echt lekker zwemweer wordt.Kijk vooral op de site voor de actuele openingstijden. In principe gaat het bad open bij een buitentemperatuur van 18 graden of meer.

Kijk voor meer info op www.openluchtbadoldevechte.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten