Popkoor Canta Libre: 25 jaar jong

Op 19 mei ’19 viert Popkoor Canta Libre uit Hardenberg haar 25-ste verjaardag met een jubileumconcert in Theater de Voorveghter. In de afgelopen periode heeft het koor zich van vele kanten laten zien tijdens concerten en muziekevenementen. Tijdens de eigen concerten wordt vaak gekozen voor een centraal thema, bijvoorbeeld “Musical” of “Bach & Beat”.

Canta Libre doet ook heel graag iets samen met anderen: bij het 650 jarig bestaan van Hardenberg werkte men mee aan een groots spektakel aan de Vecht. Ook werd er verschillende keren opgetreden samen met “De Heinoos” uit Gramsbergen. Buiten de gemeentegrenzen was er medewerking aan de Ommer Music Happening, een muzikaal festijn dat werd georganiseerd door SDG uit Ommen. Verschillende keren werd acte de préséance gegeven bij Amusing Hengelo en het korenfestival in Steenwijk. Bij de Midnightwalk en tijdens de kerstmarkten wordt er niet vergeefs een beroep gedaan op het koor.

Hoe blijf je 25 jaar jong?

Het ledenaantal van Canta Libre is in de afgelopen 25 jaar vrij stabiel gebleven, zo rond de 40 leden. Er vertrekken soms leden, maar er komen ook weer nieuwe zangers en zangeressen bij. En ja, zoals bij ieder koor blijven mannen altijd extra welkom. Plezier in zingen, dat is de allerbelangrijkste waarde bij het koor. En het enthousiasme van àlle leden.

Het bestuur kan rekenen op de inzet van talloze commissies: zo is er een concertcommissie, een podiumcommissie, een kleding- en een PR-commissie. Daardoor kan het bestuur besturen en uitvoerende taken delegeren. En last but not least: de muzikale leiding. Vanaf oktober 2007 deed zangcoach Barbara Lok uit Zwartsluis al workshops, sinds 2011 coacht ze niet alleen het koor, maar tekent ze ook voor de arrangementen. Op dit moment wordt het koor muzikaal begeleid op piano door Mark Hidding.

Wat is Canta Libre zonder fanclub?

Het koor altijd kan rekenen op een trouwe schare “aanhangers”. En daarom is het jubileumconcert ook opgedragen aan het publiek: “Family & Friends”. Dat betekent heel veel nummers – zowel Nederlands- als Engelstalig – met liefde & vriendschap als thema. En het publiek hoeft niet alleen te luisteren, ze mogen ook meezingen. Zo’n 20-tal familieleden en vrienden hebben zich ingeschreven om samen met het koor een nummer ten gehore te brengen. Dat wordt een feestelijke finale!

Jubileumconcert Family & Friends

19 mei ’19 om 15:00 uur in Theater de Voorveghter

Kaarten via www.voorveghter.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten