Cursus Bloemenweides zaterdag 13 juli 2019

Een mooie bloeiende weide is prachtig om te zien en is bijzonder waardevol voor allerlei planten en dieren, zoals bijen. Er zijn helaas nog maar weinig bloemrijke graslanden in Overijssel en die hebben insecten juist zo hard nodig!

Wil jij ook een bloemenweide ontwikkelen of aanleggen? Misschien heb je al een bloemrijk grasland en wil je deze graag verder ontwikkelen? Of wil je samen met buurtbewoners een bloemrijke berm of bloemenlint aanleggen voor bijen en andere insecten? In deze cursus wordt antwoord gegeven op al deze vragen! Deze workshop bestaat uit een ochtendprogramma binnen en een middagprogramma buiten. Naast een theoretisch gedeelte gaan we (in de middag) ook kijken naar een aantal praktijkvoorbeelden en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De cursus wordt gegeven door een docent van de Cruydt-Hoeck. Zij hebben jarenlang ervaring met het aanleggen en ontwikkelen van bloemenweides en delen deze kennis graag met jou! Zij verkopen zaaigoed en leveren prachtige inheemse en autochtone mengsels, ook specifieke bijenmengsels. Maar zij weten ook erg veel over het ontwikkelen van een bloemenweide zonder direct over te gaan tot zaaien.

De cursus wordt gegeven op zaterdag 13 juli 2019 op Landgoed Den Woesten Heide in Ommen. Voor meer informatie en inschrijven, kijk op kennisrijk.landschapoverijssel.nl/workshops/bloemenweides.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten