Gastouders van ViaViela: veilig, vertrouwd en voordelig

“Met een gastouder kies je als ouder voor zekerheid. Je selecteert de gastouder waar je een goed gevoel bij hebt en je weet precies wie er voor jouw kind zorgt als jij aan het werk bent. En voor je kind betekent het opvang door een vertrouwd gezicht.”

Hiermee benoemt Helma Kroeb de pluspunten van een gastouderbureau. Samen met collega Clara Niemeijer is zij de contactpersoon van de vestiging ViaViela Zwolle. Gastouderbureau ViaViela is een landelijke organisatie met 55 vestigingen in het hele land.

De aangesloten gastouders in Ommen, Hardenberg en omgeving zijn geselecteerd op basis van kwaliteits- en wettelijke eisen, zoals opleiding, kinder-EHBO, veiligheid en hygiëne. “We voeren regelmatig evaluatiegesprekken en zij kunnen zich bijscholen via cursussen en workshops van ViaViela,” aldus Helma.

Een gastouder biedt kleinschalige opvang aan een groep van maximaal zes kinderen. Dat geeft rust en ruimte voor individuele aandacht, terwijl het kind toch met andere kinderen in contact komt. Uitgangspunt vormen de opvangwensen en de behoeften van het kind. “Zo kan het vaste ritme van bijvoorbeeld een baby gewoon doorgaan of kan een kind ook tijdens opvangdagen sporten of met vriendjes afspreken.”

Gastouderschap is gemiddeld 20 procent goedkoper dan andere opvangvormen. Helma: “Je betaalt alleen voor de afgesproken uren. Bovendien hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag. Er zijn goede afspraken te maken over flexibele opvangtijden. Wel zo gemakkelijk bij wisselende diensten of  als een werkdag eens een half uurtje uitloopt.”

Dus ben je op zoek naar een gastouder of ben je een gastouder die graag vanuit een goed georganiseerde basis wil werken? Kijk voor meer informatie en aanmelding: www.viaviela.nl. De website bevat een groot aantal profielen van gastouders, wat de keuze vergemakkelijkt.

Gastouderbureau ViaViela
Helma Kroeb
Tel. 06 – 33 03 59 29
zwolle@viaviela.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten