Urker Mans formatie zingt in Ommen

Op vrijdag 23 augustus 2019 treedt de Urker MANS Formatie op in de Hervormde Kerk in Ommen. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, brengen het repertoire tot leven van haar nieuwe cd ZING met geestelijke liederen, klassieke werken en een populaire afsluiter. Enkele voorbeelden zijn: Rust, Four books in the Bible, Gwahoddiad en Le Seigneur…

Een verzamel-cd met de titel OP REIS, waarop veelgevraagde hoogtepunten staan, werd onlangs ook uitgebracht. De titel verwijst onder andere naar concertreizen in Canada. Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid vormt hij een geheel van de stemmen en werkt aan beleving. De vaste begeleider is de musicus Mark Brandwijk die orgel en vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn instrumentale solo’s de boventoon. Twee zangers bespelen bovendien een instrument waardoor het programma nog meer dynamiek krijgt. Het gaat om een taragot en een altviool. Een concert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.

Datum: vrijdag 23 augustus 2019.

Aanvang: 19.30 uur.

Locatie: Hervormde Kerk, Kerkplein 1, Ommen

Toegang: € 18,50. Online en bij reservering € 17,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.  ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 14,=.

Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Voorverkoop van kaarten bij: Joy Bookcafé, Bermerstraat 15, Ommen.

URKER MANS FORMATIE

Dit ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring  en zijn semiprofessioneel of professioneel.

De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Tijdens twee tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ook in Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven verbeeldt in zang en op beeld. Het is een uniek product geworden.

Foto (C): Tim Adriaanse

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten