Protest Ommer recreatieondernemers: stop verhoging toeristenbelasting

De toeristenbelasting met ingang van 2020 te verhogen van € 1,00 naar € 1,10 zorgt voor fel protest bij de Ommer recreatieondernemers. Het is één van de voorstellen in het Belastingplan 2019-2022 van de gemeente Ommen.

In de raadscommissie liet Gerrit-Jan Hagendoorn namens de recreatieondernemers zijn ongenoegen blijken.“‘Laten zoals het nu is. Niet instemmen met dit belastingplan”, luidde de oproep van de recreatieondernemers vertegenwoordigd in het recreatie-platform aan de raadscommissie. “Ommen prijst zich hiermee uit de markt. Dit is de zoveelste keer dat we per toeval achter komen dat er een tariefsverhoging aankomt. We worden niet serieus genomen en sommigen van ons beraden zich of we nog wel langer lid willen zijn van deze praatgroep”, aldus Hagendoorn namens het platform. “Ommen staat er goed voor en weet maar liefst drie miljoen toe te voegen aan de reserve. Deze verhoging is dus helemaal niet nodig. Laten we de toeristen koesteren”, aldus de oproep van de eigenaar van camping De Beerzer Bulten.

Ook Recron, Vechtdal Marketing en de Horecabond afdeling Ommen hebben via brieven aan de raad verzet aangetekend tegen een voorgenomen verhoging van de toeristenbelasting.

Op 26 september komt het collegevoorstel in de raad. Op voorhand stuitte de afschaffing van de hondenbelasting met ingang van 1 januari 2020 niet op problemen bij de commissie. Deze afschaffing betekent voor de gemeentekas een minderopbrengst van 45.000 euro op jaarbasis.

Tekst (C): Harry Woertink 

 

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten