Marshalls-gitarist speelt thuiswedstrijd in Herberg

Het wordt voor hem een thuiswedstrijd. Gitarist Robert Bouwhuis struint met zijn classicrockband The Marshalls vrijwel het hele land af, maar treedt eigenlijk slechts zelden in zijn thuishaven Ommen op. Maar zaterdag 28 september speelt hij dan eindelijk weer eens in zijn stamkroeg De Herberg.

De classicrockband The Marshalls draait intussen al een kleine twintig jaar mee in het muziekcircuit. “Omdat de band van oudsher uit de Achterhoek komt, treden we met name in die regio op”, vertelt Bouwhuis. “We spelen ook wel in andere delen van het land. Maar om de een of andere reden zijn de optredens in de regio Salland en het Vechtdal wat spaarzamer.”

Op het repertoire staan van The Marshalls prijken rockklassiekers. “Stuk voor stuk meezingers. Zeg maar: de stevige Arbeidsvitaminen. Nummers die iedereen kan meezingen.”

Werk van onder meer Status Quo, Deep Purple, Golden Earring, Led Zeppelin. “Dat was wat we vooral in de beginjaren van The Marshalls speelden. Maar gaandeweg zijn we met ons repertoire wat opgeschoven richting de eighties en nineties. Met nummers van onder meer Van Halen, Guns ‘n Roses en Metallica. Intussen behoren ook die decennia immers tot de classicrock.”

Reputatie

Daarnaast prijken er nogal wat nummers van AC/DC op de setlist: de band waarmee The Marshalls in de loop der jaren in de Achterhoek een reputatie heeft opgebouwd. “En AC/DC zal altijd op ons repertoire blijven staan. Om de simpele reden dat de stem van onze zanger griezelig veel lijkt op die van Bon Scott, de helaas veel te vroeg overleden zanger van AC/DC.”

Zwarte Cross

The Marshalls heeft in de loop der jaren behalve alle kroegen in de Achterhoek vrijwel alle grote festivals in die streek wel aangedaan. Waaronder meermalen de illustere Zwarte Cross. Wat voor Bouwhuis inhoudt dat hij heel wat kilometers maakt. Want de geboren Vroomshoper woont intussen alweer aardig wat jaren in Ommen. “Geen probleem, al die kilometers heb ik er graag voor over. Maar het is vanzelfsprekend ook weleens leuk om voor eigen publiek te spelen.”

Dat gaat nu zaterdag 28 september gebeuren. “Wat het extra leuk maakt is dat De Herberg ook nog eens mijn stamkroeg is. Ik hoop dus die avond nogal wat bekende gezichten te zien. Dat maakt het allemaal alleen maar extra leuk. We hebben met The Marshalls dan ook zin om er die avond extra stevig tegenaan te gaan.” Café De Herberg is te vinden aan de Brugstraat 27, het optreden begint rond 22.00 uur, de toegang is gratis.

Foto (C): Stefan Schipper 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten