Gemeente Ommen lanceert digitaal loket samenvoorallekinderen.nl

Donderdag 19 september lanceerden wethouder Leo Bongers van de gemeente Ommen en Gisella van Olst van Stichting Sam& het digitale loket www.samenvoorallekinderen.nl. Via het loket kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen meedoen met bijvoorbeeld sportactiviteiten, muziekles en schoolreisjes.

Loket www.samenvoorallekinderen.nl

Niet alle kinderen kunnen door financiële redenen deelnemen aan bijvoorbeeld sportactiviteiten, muziekles, schoolreisjes of verjaardagen. Speciaal voor hen heeft de Stichting Sam& het digitale loket www.samenvoorallekinderen.nl gelanceerd. Via het loket kunnen kinderen van 0 tot en met 21 jaar een financiële bijdrage krijgen voor sport, cultuur en school.

Voor wie is Sam&?

De ondersteuning van Sam& is niet alleen voor ouders met een bijstandsuitkering. Ook ouders met werk, maar met een lag inkomen of bijvoorbeeld zzp-ers die lang zonder klus zitten komen in aanmerking. Ook ouders met schulden kunnen in aanmerking komen. Ouders en verzorgers kunnen via het loket een aanvraag indienen, maar het kan ook via een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een docent, schuldhulpverlener of professionals uit het onderwijs, maatschappelijk werk, jeugdzorg, gezondheidszorg en Samen Doen. Jongeren tussen de 18 en 21 jaar kunnen zelf een aanvraag doen als zij door hun financiële situatie niet mee kunnen doen met leeftijdsgenoten.

Stichting Sam&

Stichting Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Sam& zet zich in voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. De stichting biedt voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten