Het noorderlicht: Fascinerend natuurverschijnsel belicht door Marjan Spijkers

Het groene licht dat soms te zien is in de poolnacht, is nog altijd mysterieus en fascinerend. Op dinsdag 12 november vanaf 20.00 uur vertelt Marjan Spijkers u er alles over, in de Ccoba-lezing in de Bibliotheek Ommen.

Het Noorderlicht is van oudsher een mysterieus natuurverschijnsel. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië zagen de groen oplichtende nachthemel als een teken dat hun voorvaderen in contact probeerden te komen met de levenden. Anderen zagen er een zwaan in die vastzat in het ijs van de Noordpool. Vandaag de dag reizen veel toeristen naar het hoge noorden om dit wonderbaarlijke spektakel met eigen ogen te zien.

Marjan Spijkers vertelt u in de Ccoba-lezing van deze avond van alles over het noorderlicht, van oude volksverhalen tot de laatste wetenschappelijke bevindingen over de herkomst van het noorderlicht. Op een toegankelijke manier legt ze uit wat noorderlicht of poollicht nu eigenlijk is, waar je op moet letten als je het te zien wilt krijgen, en zelfs hoe je het noorderlicht het beste kunt fotograferen

Dinsdag 12 november 2019, 20.00 uur, Bibliotheek Ommen. De lezing is op de bovenverdieping, bereikbaar met de lift.

Toegangsprijs: € 7, bibliotheekleden € 5, vrienden van Ccoba € 3.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (tijdens bemande openingsuren, weekdagen na 14.00 uur en zaterdag na 10.00 uur), via www.bibliotheekommen.nl en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Ommen.

Foto (C): Stein Egil 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten