Nederlands Kampioenschap Sambo in Dalfsen

Afgelopen zaterdag, 25 januari, werd in de Trefkoele+ in Dalfsen het Nederlands Kampioenschap Sambo en Combat-Sambo georganiseerd. Deze vorm van ‘zelfverdediging zonder wapens’ stijgt steeds meer in populariteit in Nederland.

Dit was ook te merken aan het deelnemersveld. Nog niet genoeg voor deelnemers in elke leeftijd- en gewichtsklasse, maar wel steeds meer strijd op de ronde sambo mat. De FIAS daarentegen is hard aan het proberen om Sambo op de Olympische Spelen te krijgen van Parijs in 2024.

Van de organiserende club, Sportcentrum Emsland, deden maar liefst 18 sambists mee aan het NK. Vooral de jeugd van 9 t/m 12 jaar was goed vertegenwoordigd. Maar ook de dames en heren cadetten, youth, junioren en senioren lieten van zich spreken. Uiteindelijk mochten de volgende sambists van Emsland zich tot Nederlands Kampioen kronen: Yara Noeverman, Mart Veurink, Niek Lamberts, Lars Brinkhuis, Janiek Scholten, Laïs Schottert en Vera van ’t Zand.

Daarnaast werden natuurlijk de nodige zilveren en bronzen plakken behaald. Dit kampioenschap was weer een mooie opstap naar de Dutch Open Sambo & Combat-Sambo dat op 14 maart aanstaande georganiseerd zal worden in de Trefkoele+. Hier worden zo’n 300 deelnemers verwacht uit 20 landen.

Foto’s (C): Johan Bokma 

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten