St. Patricksfestival moet wijken voor corona

BERGENTHEIM – Ook het St. Patricksfestival in Bergentheim, dat gepland stond voor zaterdag 21 maart, moet wijken voor het coronavirus. Intussen is zaterdag 4 juli gepland als nieuwe datum. “En we maken maar meteen van de nood een deugd”, zegt Jeannette Veltink namens de organisatie. “We gaan die dag nóg grootser uitpakken.”

“We hopen tot dat het virus tegen de zomer is overgewaaid”, aldus Jeannette Veltink. “En we gaan er dan een groot Iers buitenfestival van maken.”

De leden van de twee Ierse bands The Logues en The Trutones hebben hun vliegtickets intussen omgeboekt. “Behalve deze twee topbands willen we nu nóg meer bands en muzikanten uit Ierland over laten komen.”

Het evenement krijgt een gevarieerd programma. “Met meerdere podia zodat niet alleen de fans van die typische Ierse folkmuziek aan hun trekken komen, maar ook de liefhebbers van stevige rock, blues en de liefhebbers van rustige luistermuziek. Elke bezoeker kan dan z’n eigen stijl en podium kiezen.”

Er wordt zelfs rekening gehouden met bezoekers die niet van livemuziek houden. “Zij kunnen hun favoriete plaatje aanvragen bij de drive in show.”

De honderden tickets die inmiddels al verkocht zijn voor St Patricks Day blijven geldig voor dit grote Ierse muziekfestival op 4 juli bij Veenlust Kanaalweg West 78 in Bergentheim. “En de pechvogels die dit spektakel niet meebeleven krijgen hun ticketgeld terug.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten