Dans van de Koeien dit keer zonder publiek 

Op 2e Paasdag mochten de koeien van Biologisch Melkveebedrijf de Lange in Arriën na een hele winter op stal te hebben gestaan voor het eerst weer naar buiten. Ze voelen dat een poos van te voren al aan als boer Bram buiten bezig is met hekjes en schrikdraad. Het geloei is dan niet van de lucht bij de normaal zo rustige dames. Ze zouden het liefst met alle 100 tegelijk naar buiten willen stormen. 

Andere jaren staat er bij de weide een grote groep toeschouwers, die de Dans van de Koeien graag willen meemaken. Dit jaar moesten de dames het zonder publiek stellen. Dat maakte het enthousiasme waarmee ze in de wei sprongen er niet minder om. Soms moest er ook nog even worden uitgemaakt wie hoger in rang stond, dan ontstonden er ‘schijngevechten’, die overigens ook zo weer voorbij waren.

Na een goed kwartier van malle sprongen en in volle galop door het weiland racen, stonden de dames te genieten van het heerlijk verse gras en was de rust weer gekeerd, alsof ze al weken tevreden hadden staan grazen.

Artikel delen:
Foto's 5
Gerelateerde berichten