Foto: Dook van Gils

Dans van de koeien

Zondag 19 april is het zover: de koeien van de biologische melkveehouderij van Bram de Lange mogen de wei weer in! Na een hele winter op stal te hebben gestaan, kunnen ze weer van de buitenlucht gaan genieten en zich tegoed doen aan vers gras.

 

Vlak voordat de staldeuren opengaan is het geloei en gesnuif van de dames niet van de lucht. Het is alsof ze ruiken dat ze eindelijk naar buiten mogen. Eenmaal buiten voeren de dames een ware vreugdedans uit en kent hun enthousiasme geen grenzen. Voor iedere boer is het moment dat de koeien weer naar buiten gaan, een van de hoogtepunten van het jaar. De Lange: “Dit gun je je koeien. Ze vinden het echt heerlijk buiten. Bij ons kunnen ze zelf bepalen of ze naar buiten willen of niet, maar er is er niet een, die altijd binnen blijft.”

 
Wie dit spektakel wil meebeleven is zondag om 13.30 uur van harte welkom aan de Arriërflierweg 8a te Arriën (Ommen) Natuurlijk is er ook gelegenheid de koeien en kalfjes te aaien en vragen te stellen aan boer Bram de Lange en zijn vriendin Aletta Maarsingh. Informatie is te vinden via www.facebook.com/biologischmelkveebedrijfbelange.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten