Ruim twee ton voor cultuur en natuur in Overijssel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft  in de 1e vergaderronde van dit jaar in totaal meer dan € 200.000 toegekend voor de ondersteuning van 95 projecten en investeringen op het gebied van cultuur en natuur in Overijssel.

Enkele opvallende projecten:

De Kaartenkar

Stichting De Kaartenkar uit Kampen kan rekenen op een bijdrage van € 4.000.

Bij de mobiele ‘Kaartenkar’ kan iedereen een stadsgedichtkaart met postzegel kopen, beschrijven en meteen in de postbus doen. Het is een aantrekkelijke, functionele en in het oog springende kar, die iedereen wel in de winkel, op je eigen feest of voor het huis wil hebben. Doel is poëzie, stadsgedichten en taal dichter bij de mensen te brengen.

Carillon-estafette 75 jaar bevrijding

De Nederlandse Klokkenspel Vereniging ontvangt € 1.500 voor de eerste beiaard-estafette in Nederland in het kader van 75-jaar bevrijding. De estafette is gestart in Maastricht exact 75 jaar na de bevrijding van de eerste grote Nederlandse stad die werd bevrijd. De bevrijding van Overijssel vond plaats in april 1945. Overijssel telt bijna 20 carillons, die nog bespeeld worden. De estafette in Overijssel zal plaats vinden in de hele maand april 2020. Alle beiaardiers spelen een programma met muziek met het thema vrijheid. Een programma dat past in de lokale cultuur.

Leerlijn Groene Schoolpleinen

Naast deze toekenningen, is voor dit jaar € 25.000 gereserveerd voor het educatief gebruik van het Groene Schoolplein, een programma dat uitgevoerd wordt door Natuur & Milieu Overijssel i.s.m. de Provincie Overijssel. Met deze Cultuurfondsbijdrage kunnen 25 Overijsselse scholen kosteloos gebruik maken van een educatieve workshop en -materialen.

Coronacrisis

De coronacrisis treft een groot aantal initiatiefnemers in de cultuur- en natuursectoren hard. Het Cultuurfonds stelt zich coulant op m.b.t. projecten die tengevolge van deze crisis worden uitgesteld, aangepast of geen doorgang meer kunnen vinden.

VoordeKunst

Om kunst en cultuur mogelijk te blijven maken voor nu en in de toekomst biedt onze samenwerkingspartner VoordeKunst makers en instellingen die de gevolgen financieel merken van de maatregelen rondom COVID-19 de mogelijkheid om een actiecampagne te starten. Deze actiecampagne kan ingezet worden om tijdelijk extra inkomsten te genereren.

Voor meer informatie: www.voordekunst.nl/blog/voordekunst-biedt-nu-actiecampagnes-aan of www.cultuurfonds.nl/overijssel.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten