Relatieproblemen door Corona? Lees hier onze tips

We gaan alweer de zevende week in van onze intelligente lockdown en wat blijkt? Niet alleen ouderen, kwetsbaren, singles en kinderen hebben last van het opgesloten zitten, ook de stellen, al dan niet met kinderen, gaan gebukt onder de gevolgen van de Corona beperkingen. Relatieproblemen door Corona: hoe voorkom je dit?

Je hebt een relatie en woont niet samen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op dit moment niet samenwoont met je partner: een van jullie werkt in het buitenland, of een van jullie behoort tot een risicogroep of misschien is het gewoon nog te vroeg om samen te wonen. Bedenk allereerst dat een goede relatie best bestand is tegen elkaar een tijd niet zien, als je maar energie stopt in andere vormen van contact.

-bellen en videobellen: in deze tijd is het videobellen definitief omarmd, lang leve de techniek die ervoor zorgt dat we onze geliefden gewoon kunnen blijven zien! Je hoort elkaar niet alleen maar kunt ook zien in welke stemming de ander is, wat hij/zij aanheeft, waar hij/zij is. Behalve lekker praten kun je natuurlijk ook samen borrelen, een maaltijd koken en samen opeten, samen die film kijken. Er is heel veel mogelijk veel om je toch dicht bij elkaar te voelen. En je kunt plannen maken voor als je elkaar weer echt kunt zien, romantisch toch!

Vermijd ruzie maken via whatsapp of andere social media

een ruzie op zijn tijd is gezond maar doe het dan via de telefoon/videobellen, dat is direct en voorkomt misverstanden. Iedereen weet dat je met teksten vaak veel kwetsender kunt zijn dan dat je het in iemands gezicht zou zeggen. Immers dan zie je de reactie van de ander niet, zie je niet wat het met de ander doet.

Je hebt een relatie en woont samen. Door de Corona zit je op elkaars lip en liggen relatieproblemen op de loer

Jij zit in die positie waar sommige singles van dromen: je woont samen met iemand waar je van houdt, je bent in het paradijs beland. Maar toen kwam Corona en nu zit je al 7 weken op elkaars lip en verlang je soms stiekem terug naar je kleine flatje waar je heerlijk he-le-maal alleen kon zijn…

Deze situatie heeft veel impact op alle relaties, je bent echt niet de enige. Natuurlijk houd je het beter vol in een villa met zwembad, fitness ruimte en volop privacy maar helaas, in die situatie zitten de meeste mensen niet.

En misschien blijkt wel dat jullie ook nog eens heel anders omgaan met de huidige Corona-crisis:

Jij denkt bijvoorbeeld dat het wel zal loslopen en ziet geen kwaad in het geregeld langsgaan bij vrienden of bekenden terwijl jouw partner daar heel anders over denkt.

Of stel je hebt kinderen uit een vorige relatie die op en af bij jou en je nieuwe partner verblijven: hoe ga je daarmee om in Coronatijd?

Voor je het weet levert dit -naast het feit dat je al noodgedwongen op elkaars lip zit- ook nog eens ruzie of stress op. En heb je ineens relatieproblemen, allemaal dankzij Corona!

Wat kun je zelf doen om de relatie problemen tijdens de Corona te voorkomen?

Het allerbelangrijkste en ook het enige wat je zeker weet: deze crisis gaat voorbij, er komt een “post Corona tijd” waarin je weer mag gaan en staan waar je wilt. Wanneer dat zal zijn weet niemand maar tot die tijd: laat Corona jouw levensgeluk niet verpesten. Maar hoe dan?

  • -accepteer en relativeer de situatie: niet alleen jij maar iedereen moet met deze situatie dealen, sta stil bij wat je er moeilijk aan vindt en kijk waar jezelf iets aan kunt doen. Focus op wat er nog wel kan en accepteer de rest. Dat scheelt veel negatieve energie.
  • -zorg voor een eigen ruimte in huis, hoe klein ook, waar je je kunt terugtrekken, desnoods spreek je tijden af dat jij een kamer voor jezelf hebt en daarna iemand anders.
  • -gebruik een koptelefoon, hiermee geef je aan dat je niet gestoord wilt worden en tegelijkertijd sluit je je af voor de geluiden van je huisgenoten. Zo loop je al een hoop ergernis mis, je hoort het simpelweg niet.
  • -maak tijd voor jezelf vrij: het op elkaars lip leven leidt er al snel toe dat je 24/7 elkaar gaat aanspreken over iets. Maak hier afspraken over zodat je elkaar tussendoor niet lastigvalt met –waarschijnlijk- allerlei wissewasjes die op dat moment heel belangrijk lijken. Gun elkaar die ruimte en stel datgene wat er volgens jou NU meteen moet gebeuren door de ander even uit. Je zult zien dat je het meeste waarschijnlijk daarna alweer vergeten bent of dat het toch niet zó dringend was. Misschien leert Corona ons wel om in de relatie meer rekening met elkaar te houden!
  • -ga naar buiten: iedereen weet dat een halfuurtje in de buitenlucht wonderen kan doen: je kunt je zinnen verzetten, gaat dingen weer relativeren waardoor je humeur er stukken op vooruit gaat. Win-win voor iedereen!
  • -ga sporten: ook dan komen positieve stoffen vrij met als gevolg dat je je beter over jezelf en de situatie voelt. Probeer enkele vaste sportmomenten in te bouwen in je week, juist nu je meer tijd hebt, kan structuur je helpen
  • -ga samen met je partner nieuwe dingen doen, maak gebruik van deze unieke situatie dat je elkaar veel ziet. Ga die online kookcursus of taalcursus doen nu jullie daar tijd voor hebben, of die online yoga-workout. Zo bouw je samen een unieke herinnering op!

Kijk voor meer blogs en tips over relaties en daten op onze website www.toekomstrelatie.nl of neem contact op met SabineBreuls: 06-25329069

Artikel delen:
Gerelateerde berichten