Zes ondernemers in het Vechtdal vertellen over werk en vitaliteit  

Met een nieuwe serie ondernemersverhalen wil Vitaal Vechtdal de bewustwording over vitaliteit stimuleren bij ondernemers en werkgevers. Om samen met hun werknemers te blijven investeren in vitaliteit en gezondheid. Ook in tijden van economische tegenwind. Of wellicht juist in tijden van tegenwind.

Zes ondernemers in het Vechtdal vertellen hun visie op werk en vitaliteit: Mark Vos (Vos Catering Hardenberg), Robert Prins (Prins Sport), Egbert van der Velde (De Jong & Laan), Erdy Jansen (Morrenhof-Jansen installatiebedrijven), Miranda Kienhuis (Diëtisten Groep Nederland) en Jolande Nanning (Koekbakkerij Nanning).

Wat is vitaliteit voor hen? Hoe houden ze het bedrijf vitaal? En hoe zorgen ze dat ze zelf fit blijven? Het gaat bij vitaliteit in bedrijven niet alleen om fysieke fitheid, maar zeker ook om mentale fitheid, veerkracht en energie, werksfeer, werkplezier, hoe je met elkaar omgaat, et cetera.

“De coronatijd had aanzienlijke impact. Het ging meer dan fantastisch met ons bedrijf. Maar plots ging er een streep door al onze opdrachten. Ik had als ondernemer even geen grip meer”, aldus Mark Vos. Zijn bedrijf Vos Catering staat centraal in het eerste ondernemersverhaal. Hij vertelt hoe hij zich herpakte met nieuwe ideeën. Elke ondernemer of werkgever heeft een eigen, inspirerend verhaal, aldus Dieger ten Berge van Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een beweging van regionale organisaties in het Vechtdal die gezondheid en welzijn stimuleert. Om inwoners maar ook werkgevers en werknemers een positief duwtje in de rug te geven om een gezonde leefstijl te bevorderen.

Wat alle verhalen kenmerken zijn de positiviteit, creativiteit en doorzettingsvermogen van ondernemers. ‘Het helpt enorm als je fit en vitaal bent om problemen aan te kunnen’, geeft ook Egbert van der Velde, partner bij De Jong & Laan aan. De ondernemers zijn werkzaam in verschillende branches en variëren van een familiebedrijf tot een groot bedrijf met meerdere vestigingen en vele medewerkers. Dat geeft verschillende perspectieven op wat vitaliteit betekent. En wat hun rol als werkgever hierin kan bijdragen. Nieuwsgierig naar de verhalen? Zes weken lang kun je elke vrijdag naar een nieuw ondernemersverhaal luisteren (podcast) of kijken (video) op www.vitaalvechtdal.nl/werkvitaliteit.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten