Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 40 projecten in tweede kwartaal 2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 40 projecten ondersteund. Daarmee gaat bijna 150.000 euro naar cultuur en natuur in de regio.

Deze financiële ondersteuning werd onder meer mogelijk gemaakt vanuit een aantal fondsen op naam zoals het Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds, het Haersoltefonds Overijssel en het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijsel (FKCIPO).

Het aantal aanvragen in dit 2e kwartaal is door het coronavirus achtergebleven bij die van voorgaande jaren. Ook kunnen door de coronamaatregelen sommige projecten helaas geen doorgang vinden of worden evenementen uitgesteld.

De toekenningen werden gedaan in diverse sectoren. Zo ontving de Stichting In Doors Chamber Music Festival in Diepenheim een bijdrage voor de muziektheaterproductie Faust, maar ook de Stichting IJsselbiënnale voor het project ‘Ontmoetingen bij de wilg’.

Andere bijzondere projecten zijn het educatieproject ‘Orgelridders – 300 jaar Schnitgerorgel voor de kinderen van Zwolle’ van de Stichting Gouden Eeuw  van Zwolle en de muziekproductie Struikelstenen in Muziek van de gelijknamige stichting uit Kampen.

Overzicht toekenningen

Meer toekenningen staan vermeld in de bijlage Toekenningen Overijssel tweede kwartaal 2020.

Met dank aan

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Loterij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

We raden iedereen aan om vooral nieuwe aanvragen te blijven doen voor mooie projecten in Overijssel. De eerste deadline hiervoor is 15 augustus 2020. Later in het jaar is er nog een verdeelronde. Specifiek corona-gerelateerde aanvragen kunnen op elk moment worden ingediend. Deze aanvragen worden namelijk versneld afgehandeld.

Op www.cultuurfonds.nl/overijssel staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Overijssel.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten