Wielerwedstrijd Rouveen

Donderdagavond 27 augustus aanstaande staat de ronde van Rouveen op het programma. Het parcours is in verband met corona verplaatst naar de Scholenweg/Statenweg net buiten Rouveen.

De wedstrijd, die de laatste jaren traditioneel dwars door het centrum van Rouveen wordt verreden, maakt deel uit van de zomeravondcompetitie. Vooralsnog is dit de enige wedstrijd die op de regionale kalender staat omdat veel gemeentes nog terughoudend zijn met het verlenen van de benodigde vergunningen.

Voor deelnemers en publiek zijn er corona maatregelen die in acht moeten worden genomen. De Zomeravondcompetitie kenmerkt zich door een laagdrempeligheid. Deelname is mogelijk voor licentiehouders en niet-licentiehouders, wel moeten laatstgenoemden in bezit zijn van de basispas van de KNWU of NTFU.

Volgens Jan Jonkers (oud-voorzitter van WV Noordwesthoek en medeorganisator) zijn er dit jaar veel nieuwe jeugdleden bijgekomen waarvan de meeste nog geen enkele wedstrijd heeft kunnen rijden. “Deze wedstrijd biedt een fantastische kans om kennis te maken met de wedstrijdsport en we nodigen alle jeugdleden van andere regionale clubs uit om deel te nemen aan dit prachtige evenement.

Er is bewust gekozen voor een rondje buiten de kern met weinig bestemmingsverkeer en om kruisende publiek stromen te beperken. We hebben uiteraard speciale corona maatregelen getroffen, zodat alles veilig kan verlopen. De 1,5 meter is buiten het peloton heilig en we gaan er van uit dat iedereen er zich goed aan zal houden”.

Alle categorieën komen aan bod. Om 18.00 worden de jongste renners van de C-D-E-klasse aan de start verwacht. Zij rijden (afhankelijk van de leeftijd enkele of meer ronden over een parcours van ruim 2,5 km.  Om 19.00 starten de oudere jeugd en de senioren in de klassen  A en B over een grotere ronde van ruim 4 km. Naar verwachting zal de belangstelling voor deze seniorenwedstrijd groot zijn.

De wedstrijdorganisatie is in handen van WV Noordwesthoek en WTC Staphorst-Rouveen samen met de organisatie van de Voorjaars- en Zomeravondcompetitie.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten