Monsterrit van 520 kilometer op de fiets levert bijna 25.000 euro op

Ommenaar Willem Ruijs heeft, samen met vier andere fietsers, het team “Miles Against Cancer” vormend, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie een prachtige donatie bezorgd.

Legde Willem het vorig jaar met drie van huidige deelnemers, nog zo’n 300 km af voor dit Centrum, dit jaar had men zich als doel gesteld alle 12 provincies met een (soms kort) bezoek te vereren. Het kostte in de voorbereiding wel de nodige moeite om een route te maken, die qua totaal aantal kilometers behapbaar zou blijven.  Zo werd het toch een bijna “landelijke” actie.

Alle renners hadden flink wat trainingskilometers in de benen en met die bagage werd de rit in de stad Groningen gestart. Het vijftal werd daar “weggeschoten” door de Groningse wethouder mevrouw Isabelle Diks. Maar dat pas, nadat diverse media uitgebreid aandacht besteedden aan deze hele onderneming. Immers, ook de vele sponsors verdienden een podium!

De hele route hadden de mannen begeleidend transport bij zich, zodat in geval van pech of ander ongemak, er snel hulp verleend kon worden. Gelukkig bleef het vijftal, buiten 1 lekke band, gevrijwaard van dit soort zaken. De route was opgedeeld in een aantal delen, waarbij plaatsen als Nijkerk, Nijmegen en Zevenbergschenhoek belangrijk waren voor een wat langere pauze met eventuele maaltijd en tenslotte Etten-Leur als finishplaats.

In die plaatsen werd dan meteen de gelegenheid gecreëerd om de inwendige mens weer een beetje te versterken en het achterwerk even het genot van iets anders dan een fietszadel te gunnen. Dit gebeurde dan vaak onderweg bij familie of kennissen van de deelnemende fietsers.

Ondanks deze broodnodige stops bleken de renners met een gemiddelde van ruim 27 km per uur gefietst hebben. Na die ruim 520 kilometer werden de vijf door familie, kennissen en andere belangstellenden warm onthaald in Etten-Leur. En het Prinses Maxima Centrum kan uitzien naar een geweldig bedrag aan sponsoring.

Tekst (C): Klaas Hadderingh

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten