De vlag kan uit!

“Als het Koningsdag is, wappert de vlag. Ook op 4 en 5 mei en op andere belangrijke (feest)dagen vlaggen wij. En bij de kerk wordt de vlag eveneens in de mast gehesen. Maar… op Hemelvaartsdag wappert er geen vlag. En met Kerst ook niet.

Daarom hebben we een ontwerpwedstrijd bedacht voor een vlag!” Een groepje jongeren van 15/16 jaar heeft tijdens een bijbelstudieavond in GKv Het Kruispunt bedacht dat het best raar is dat er op feestdagen niet gevlagd wordt bij de kerk(en). “Het is moeilijk om te laten weten dat bijvoorbeeld Hemelvaart als feestdag meer voor ons betekent dan alleen maar een vrije dag. Dat we iets vieren wat ontzettend belangrijk is voor en in ons leven, evenals met Kerst, Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren. Toch wappert er dan geen vlag… maar nu wel!”

De groep heeft onlangs het winnend ontwerp voor de vlag gepresenteerd. En winnaar Luco Nijkamp heeft als ontwerper uitleg gegeven van de afbeelding op de vlag: “Ik heb een poging gewaagd om een vlag te maken die te gebruiken is voor vijf christelijke feestdagen. Dit door middel van passende iconen: Kerst – Davidsster; geboorte van Jezus, Zoon van David en verwijzend naar de ster van Bethlehem; Goede Vrijdag – Het kruis; Pasen – Het open graf, de steen is weggerold; Hemelvaart – Jezus opgenomen vanaf de aarde en Pinksteren – Het vuur van de Geest. Dit alles onder het motto ‘voor jou’ en eigenlijk ‘liefde/hart voor jou’!”  De vlaggengroep denkt erover om meer vlaggen te laten drukken want: “We hopen nu natuurlijk dat deze vlag op iedere feestdag te zien is en het gesprek op gang brengt waarom de vlag uithangt… en misschien ook wel bij veel meer kerken!

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten