Omgekeerde vlaggen verwijderd door betrokkenen

Betrokkenen van ‘de omgekeerde-vlaggenactie’ hebben de beruchte vlaggen weer weggehaald uit de openbare ruimte in de gemeente Dalfsen.

 

Deze waren midden juli door hen opgehangen, om duidelijk te maken dat de nood in de agrarische sector hoog is. Kort na het ophangen, hebben betrokkenen en de burgemeester met elkaar gesproken over deze actie. Afgesproken is toen dat zij de vlaggen aan het eind van de actie zelf weer weg zouden halen. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de vlaggen een tijdje mochten blijven hangen.

 

In de afgelopen weken is door de betrokkenen steeds gehoor gegeven aan verzoeken van de gemeentelijke wegbeheerder om vlaggen weg te halen op plekken waar deze niet veilig hingen en waar de vlaggen steviger bevestigd moesten worden. Vorige week werd duidelijk dat veel meer vlaggen los raakten door de stevige wind. Daarnaast werd duidelijk dat steeds meer inwoners de Indië-herdenking in Dalfsen afgelopen zaterdag een reden vonden om de vlaggen te verwijderen. Hierop zijn de burgemeester en betrokkenen weer met elkaar in gesprek gegaan en is het verzoek direct opgepakt door de betrokkenen. Zij hebben de afgelopen dagen de vlaggen van gemeentelijke eigendommen gehaald. “Het is goed te merken dat de gemaakte afspraken zijn nagekomen en de vlaggen nu verwijderd zijn”, aldus burgemeester Erica van Lente.

Betrokkenen hebben duidelijk gemaakt dat de nood in de agrarische sector nog steeds hoog is. In de gemeente Dalfsen zullen dan ook vast nog steeds omgekeerde vlaggen te zien blijven op panden en percelen van inwoners en ondernemers.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten