Werkzaamheden Markt Ommen halverwege

De werkzaamheden aan de Markt in Ommen zijn al halverwege. In opdracht van de gemeente Ommen is Roelofs sinds januari 2015 druk bezig met de werkzaamheden herinrichting Markt en omgeving.
De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het eerste deel van de herinrichting van de Markt. Inmiddels staan de eerste terrassen er al. Er bevindt zich nog een lege plek op de Markt, dat is de toekomstige plek van de evenementenvoorziening. Naar verwachting wordt in mei 2015 gestart met de realisatie van de voorziening. Daarnaast is een groot gedeelte van parkeren Markt gerealiseerd. Hierbij is de bestrating vernieuwd en het riool vervangen. De komende periode wordt ook het overige gedeelte opnieuw ingericht. Bezoekers kunnen tot die tijd op beide gedeelten van parkeren Markt hun auto parkeren. Inmiddels is de parallelweg van parkeren Markt opnieuw ingericht. De bestrating is hier vernieuwd, net als de riolering. Ook is de verlichting vernieuwd, passend bij de overige verlichting in het centrum.

Van 28 april tot en met 4 mei 2015 wordt er gewerkt aan de Varsenerstraat ter hoogte van de Varsenerdijk en de Voormars. De Varsenerstraat wordt tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Parkeren Voormars is bereikbaar via de Voormars en Parkeren Markt is bereikbaar via de Varsenerdijk. Ook doorgaand verkeer via de Varsenerdijk is gewoon mogelijk.

Aansluitend op de werkzaamheden aan de Varsenerstraat wordt gewerkt aan de aansluiting van de Varsnerstraat op de Varsenerdijk (straks Vechtkade). Vanaf 5 mei tot en met 11 mei 2015 is de Varsenerdijk afgesloten voor al het verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de bestaande omleidingsroutes. Bestemmingsverkeer kan het centrum bereiken via de Voormars en de nieuwe rijbaan. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, vinden er geen wegafsluitingen meer plaats. Wanneer de werkzaamheden volgens planning blijven verlopen, is begin juli 2015 de herinrichting van de Markt en omgeving afgerond.

App
Vanaf deze week is het ook mogelijk om het project te volgen via de Roelofs App. De Roelofs App informeert u over de laatste ontwikkelingen door foto’s, statusupdates en de planning te publiceren. De App is gratis te downloaden via de App Store en de Play Store.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten