Varsenerstraat en Varsenerdijk 1 week dicht

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Markt en omgeving verlopen voortvarend. Komende weken wordt de nieuwe weg Vechtkade verder aangelegd. Vanwege deze werkzaamheden worden de Varsenerstraat en Varsenerdijk beide voor een periode van een week afgesloten.

 

De Varsenerstraat wordt van 28 april tot en met 4 mei 2015  voor verkeer afgesloten. Volgend op deze werkzaamheden wordt van 5 tot en met 11 mei 2015 de aansluiting Varsenerdijk – Varsenerstraat opnieuw ingericht en is daarom afgesloten voor verkeer.

 

Van 28 april 2015 tot en met 4 mei 2015 wordt de Varsenerstraat ter hoogte van de Varsenerdijk en de Voormars opnieuw ingericht. De Varsenerstraat wordt tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Parkeren Voormars is bereikbaar via de Voormars en Parkeren Markt is bereikbaar via de Varsenerdijk. Ook doorgaand verkeer via de Varsenerdijk is gewoon mogelijk.

 

Volgend op de werkzaamheden aan de Varsenerstraat wordt gewerkt aan de aansluiting van de Varsnerstraat op de Varsenerdijk (straks Vechtkade). Om deze werkzaamheden te kunnen realiseren, zal de aansluiting Varsenerdijk – Varsenerstraat afgesloten worden  voor al het verkeer van 5 mei tot en met 11 mei 2015. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de bestaande omleidingsroutes.  Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Dikkerstraat – Voormars – Varsenerstraat – Vechtkade. Via deze omleiding zijn het centrum en de parkeerplaatsen bereikbaar.

 
Nadat het deel van de Varsenerstraat en Varsenerdijk opnieuw zijn ingericht gaat het verkeer straks gebruik maken van het nieuwe weg Vechtkade in het centrum van Ommen.  De Vechtkade loopt vanaf de Hessel Mulertbrug over het Marktplein richting de Danteweg. Vooral op de Markt gaat straks al het verkeer, dus ook  fietsers en voetgangers, gebruik maken van de nieuwe weg. Het gebied op de Markt wordt ook wel gedeelde ruimte of  ‘shared space’ genoemd, waarbij de automobilist te gast is.

 
Het centrum van Ommen ondergaat een flinke metamorfose, waarmee winkelen en wonen een stevige impuls krijgen en ook het wegennet rond de stad wordt klaargestoomd voor de toekomst. Tegelijkertijd richt Ommen de blik weer naar de Vecht. Wanneer de werkzaamheden volgens planning blijven verlopen is begin juli de herinrichting van de Markt en omgeving afgerond.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten