Werkzaamheden in Varsenerstraat Ommen

Vanaf maandag 29 mei tot begin juli 2017 wordt gewerkt in de Varsenerstraat in Ommen. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de nieuwbouw van de HEMA. Tegelijkertijd voert de gemeente Ommen werkzaamheden aan het riool uit. De winkels blijven bereikbaar.

In september start de bouw van een woonwinkelcomplex op de hoek van de Wethouder Paarhuisstraat en Varsenerstraat in het centrum van Ommen. Ter voorbereiding op de bouw worden in de Varsenerstraat kabels, leidingen en riolering verlegd. De werkzaamheden aan de riolering worden uitgevoerd door aannemer Dunnewind. Van Gelder verzorgt het verleggen van kabels en leidingen.

De werkzaamheden starten op maandag 29 mei 2017 en zijn voor de start van Ommer Bissingh op 10 juli 2017 afgerond. Tijdens de Ommer Bissingh wordt niet in dit gebied gewerkt.

Tijdelijke weg

Allereerst wordt een tijdelijke weg aangelegd over het terrein waar het woonwinkelcomplex wordt gebouwd. Daarna wordt een deel van de Varsenerstraat opgebroken om werkzaamheden uit te voeren. Het gaat om het deel tussen de Wethouder Paarhuisstraat en de Gasthuisstraat/Bermerstraat, aan de zuidkant van de nieuwe HEMA.

Winkels bereikbaar

De Varsenerstraat blijft tijdens de werkzaamheden open voor voetgangers en fietsers. Hiervoor blijft een route langs de winkels beschikbaar. Verkeer richting de Gasthuisstraat en Bermerstraat kan via de tijdelijke weg rijden. Ook de parkeerplaatsen aan de Varsenerstraat zijn via deze tijdelijke weg beschikbaar. Verkeer moet rekening houden met enige hinder.

Tijdelijke bestrating

Als de werkzaamheden aan kabels, leidingen en riolering klaar zijn, wordt het straatwerk hersteld. Deze bestrating is tijdelijk. Nadat de nieuwe HEMA is opgeleverd, krijgt het gebied een nieuwe inrichting. Er wordt dan nieuwe bestrating aangebracht.

Start bouw

Begin september start de bouw van het woonwinkelcomplex waar HEMA zich vestigt. HEMA Ommen verhuist in 2018 naar dit complex. Op de 1everdieping van het complex worden 4 appartementen gebouwd.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten