Twee varianten voor herinrichting Varsenerstraat

De gemeente Ommen heeft twee varianten uitgewerkt voor de inrichting van het gebied rond de nieuwe te bouwen HEMA aan de Varsenerstraat. De varianten zijn tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd. U kunt uw keuze kenbaar maken tot 24 mei 2017.

Na de bouwvak start de bouw van een woonwinkelcomplex aan de Varsenerstraat in Ommen. HEMA Ommen verhuist in 2018 naar dit complex. Op de eerste verdieping van het complex worden 4 appartementen gebouwd. Eind mei start de gemeente Ommen met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw. Het gaat om het verleggen van kabels en leidingen.

Tegelijkertijd voert de gemeente werkzaamheden aan het riool uit. Deze werkzaamheden zijn voor de start van de Ommer Bissingh afgerond.

Twee inrichtingsvarianten
Na oplevering van het woonwinkelcomplex, krijgt het gebied rond de HEMA een nieuwe inrichting. Het oorspronkelijke plan voor de nieuwe inrichting van dit gebied dateert uit 2009 en sluit niet meer aan bij de wensen van de huidige tijd. Daarom heeft de gemeente Ommen twee nieuwe inrichtingsvarianten uitgewerkt. In beide varianten is veel aandacht voor parkeren.

Volgens het oorspronkelijke plan komen er 33 parkeerplaatsen in het gebied. In de nieuwe varianten worden er meer parkeerplaatsen aangelegd. Bekijk de twee nieuwe inrichtingsvarianten en maak uw keuze kenbaar voor 24 mei 2017 via het digitale formulier.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten