Webinar Dementie – De weg in zorgenland

In Nederland hebben we te maken met veel wetten en regels. Iedereen heeft een verplichte zorgverzekering, maar hoe verder als de hulp en zorg bij mensen met geheugenproblemen/dementie intensiever gaat worden? Bij wie kunt u terecht als u zorg en ondersteuning nodig heeft?

Er kan dan een beroep gedaan worden op zorg die vergoed wordt uit één van de andere (zorg)wetten. Dit wordt besproken in een Webinar met als thema ‘Dementie – De weg in zorgenland’ op vrijdag 20 november van 10.00 tot 11.00 uur.

Consulenten dementie van Evenmens, informele zorg voor elkaar, hebben Mantelzorgmakelaar Nelleke Kruitbosch gevraagd om tijdens het webinar een aantal wetten toe te lichten. Naast de Zorgverzekeringswet, zullen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Wet Zorg en Dwang aan de orde komen. Per wet is de wijze van aanvragen, het loket, de eigen bijdrage net weer anders. Zorgvragers, mantelzorgers en vrijwilligers die zorgen voor iemand met geheugenproblemen, die meer willen weten over dit onderwerp kunnen gratis deelnemen aan het Webinar. Er zijn enkele plekken voor professionals om deel te nemen.

Aan het eind van het gezamenlijke gedeelte gaan we per gemeente uiteen en heeft u de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan casemanagers dementie of cliëntadviseurs werkzaam in die gemeente. Evenmens is werkzaam in de gemeenten: Rijssen-Holten, Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Twenterand, Wierden en Ommen.

Aanmelden kan heel makkelijk digitaal via onze website: https://evenmens.nl/webinar-dementie.

Telefonisch kan ook, bel dan naar: 0548 – 638 830.

Een paar dagen voor het Webinar ontvangt u de inloggegevens. Wilt u een vooraf een uitleg over de deelname aan dit Webinar? Neem dan contact met ons op via email: info@evenmens.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten