Webinar: De Kracht van muziek

Speciaal voor mantelzorgers en vrijwilligers die zorgen voor iemand met geheugenproblemen, houdt Stichting Evenmens in december een tweetal webinars met als thema: de Kracht van muziek.

Voor alle mensen is muziek belangrijk. U herkent het vast wel, u hoort een bekend deuntje en gaat vanzelf meezingen of neuriën. Daarna ziet alles er net even wat fijner uit. Uit onderzoek is gebleken dat muziek bepaalde plekken in de hersenen aanspreekt, onder andere waar de emoties zijn opgeslagen. Muziek stimuleert herinneringen en raakt mensen. Dit onderwerp wordt besproken in twee webinars met als thema: het belang van muziek & muziek beluisteren.

Ook bij mensen met dementie worden de hersenen geraakt door muziek. Hoewel ze vaak in een andere belevingswereld verkeren, reageren ze sterk op muziek. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken, ook voor mensen met dementie in een vergevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. De vraag die daarbij hoort: op welke manieren kan je eigen muziek beluisteren en hoe doe je dit?

Op de vrijdagen 11 en 18 december, van 10.00 tot 11.00 uur, verzorgt Evenmens een webinar over bovenstaand onderwerp. Het eerste webinar gaat over het belang van muziek voor ouderen en mensen met geheugenproblemen. Vooral ook in deze moeilijke tijden met corona en mensen nog meer thuiszitten dan voorheen.

Daarnaast staan we kort stil bij twee digitale middelen waarmee men muziek kan beluisteren: Spotify en Youtube. Het tweede webinar gaat verder in op deze twee platformen, waarbij het opzoeken van muziek en afspeellijsten maken van belang zijn. Zorgvragers, mantelzorgers en vrijwilligers die zorgen voor iemand op leeftijd met of zonder dementie en die meer willen weten over dit onderwerp, kunnen gratis deelnemen aan het webinar. Tijdens het webinar heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook willen we kort iets vertellen over muziek en bewegen.

Er wordt geprobeerd om een veilige, open sfeer te creëren, waarbij in het tweede webinar samen geoefend kan worden met de digitale middelen. Evenmens is werkzaam in de gemeenten: Rijssen-Holten, Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Twenterand, Wierden en Ommen.

Wilt u deelnemen aan deze webinars? Geef dat dan door via: www.evenmens.nl/webinar-muziek/ of bel. 0548 638 830.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten