Aandacht voor elkaar: bezinning én verbinding

De gevolgen van het coronavirus zijn voor ons allemaal voelbaar, maar niet voor iedereen hetzelfde. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Ook in deze moeilijke tijden met aangescherpte maatregelen blijft persoonlijk contact erg belangrijk. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen. Dit is dan ook de reden dat de gebakjesactie in Ommen, in het kader van de overheidscampagne ‘Aandacht voor elkaar’, werd verlengd.

Met de gebakjesactie stimuleerden Evenmens Ommen, WijZ Welzijn, Bakkerij van der Most en de Lionsclub Ommen-Dalfsen mooie en waardevolle contacten tussen mensen. Dat wordt onderschreven door de gemeente Ommen en de politie. Op donderdag 29 oktober brachten Hans Vroomen, burgemeester gemeente Ommen en Ramon Arnhem, de politiechef van district IJsselland een bezoekje aan mevrouw Olga Roffel, inwoonster van Ommen. Net als de gemeente Ommen, wil de politie oog en oor hebben voor wat leeft in de samenleving. Arnhem zegt in zijn district naast operationeel politiewerk een sociale agenda van groot belang te vinden.

In deze periode is er aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. Het wordt ook een tijd waarin we vooruit gaan kijken: hoe helpen we elkaar hier doorheen en er weer bovenop? Beperk de contacten zoveel mogelijk, maar houdt aandacht voor jouw medemens. Evenmens Ommen, WijZ Welzijn, de Lionsclub Ommen-Dalfsen, gemeente Ommen en de politie district IJsselland doen mee, u ook?

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten