‘Aandacht voor elkaar’

Week van de Ontmoeting in Ommen: Een week waarin speciale aandacht werd gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan. Niet voor iedereen is het namelijk  vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleerden Evenmens Ommen, WijZ Welzijn en de Lionsclub Ommen-Dalfsen mooie en waardevolle contacten tussen mensen.

Er zijn inmiddels meer dan 150 gebakjes opgehaald bij Bakkerij van der Most. Vrijwilligers konden deze ophalen om hier samen met iemand die niet zo vaak bezoek krijgt van te genieten. Een groot succes, dat ook door de burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen wordt onderstreept. Zelf brachten zij ook een bezoekje aan enkele inwoners van de gemeente Ommen. Juist ook in deze moeilijke tijden met aangescherpte maatregelen blijft persoonlijk contact namelijk erg belangrijk. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen. Dit is dan ook de reden dat de gebakjesactie wordt verlengd tot en met eind oktober. Wilt u meedoen aan deze gebakjesactie en een inwoner van de gemeente Ommen bezoeken? Meld je dan aan via: www.evenmens.nl/gebakjesactie-ommen.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat het bezoek op een veilige manier vorm wordt gegeven. Tijdens de actie houdt men te allen tijde rekening met de dan geldende maatregelen van het RIVM om zo de veiligheid van een ieder te waarborgen.

De gemeente Ommen sluit met deze actie ook aan op de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’. De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommige mensen verliezen hun baan. Diploma-uitreikingen, familiebijeenkomsten en andere zaken die het leven mooi maken, gaan niet door. Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis en heeft begin oktober een periode afgetrapt waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben. In deze periode is er aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. Het wordt ook een tijd waarin we vooruit gaan kijken: hoe helpen we elkaar hier doorheen en er weer bovenop?

Doet u ook mee?

Het kabinet vraagt ons allemaal om binnen de mogelijkheden, één of meer activiteiten te organiseren. Door onze verhalen met elkaar te delen en/of om op een creatieve manier aandacht te hebben voor elkaar. Beperk de contacten zoveel mogelijk, maar houdt aandacht voor jouw medemens. Evenmens Ommen, WijZ Welzijn, de Lionsclub Ommen-Dalfsen en Bakkerij van der Most doen mee, u ook?

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten