Biljartvereniging ‘Mans genoeg’ wil eenzaamheid verminderen

Onlangs werd in Mariënberg biljartvereniging ‘Mans genoeg’ officieel opgericht. Al tientallen jaren stoten de bijna zestig biljartliefhebbers wekelijks de ballen over de groene en blauwe lakens bij Café Mans van eigenaar Eric Binennmars. In competitieverband maar ook onder het genot van het spreekwoordelijke natje en droogje.

Zeg maar het min of meer recreatieve biljarten en het excuus om even aan de bar te hangen. Maar mede door toedoen van enkele stamgasten en uitbater Binnenmars zijn de biljarters nu alom vertegenwoordigd middels een heuse vereniging met een bestuur, statuten etc., want de sport maakte de laatste tijd een behoorlijke groei door in Mariënberg, reden des temeer om het allemaal wat serieuzer aan te pakken.

Het sociale aspect vinden de initiatiefnemers bovendien zeer belangrijk want één van de voornaamste speerpunten van de vereniging is het faciliteren en organiseren van gezellige biljartmiddagen voor ouderen met het doel om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van eenzaamheid onder deze doelgroep in de omliggende dorpen.

Uit eigen ervaring weet Herman Hutten, één van de oprichters van de nieuwe biljartclub, dat veel ouderen mede door de Corona-crisis amper het huis nog uitkomen. “De eenzaamheid wordt steeds groter”, benadrukt Hutten die samen met Wolter de Lange en Ad Wesselink aan de wieg stonden van biljartvereniging ‘Mans genoeg’.  Overdag stonden de zeven biljarttafels bij Café Mans toch vaak wortel te schieten.

Binnenmars: “De tafels worden vooral ’s avonds en in het weekend gebruikt door de heren en dames biljarters. Zo kwamen wij eigenlijk op het idee. Keus genoeg hier!”, lacht Eric.

Binnenkort wordt de flyer huis-aan-huis bezorgd bij de inwoners van Mariënberg, Beerze en Beerzerveld waar de ouderen van harte worden uitgenodigd om gezellig ’s middags een potje te komen biljarten. Tevens wordt er voor het vervoer gezorgd, zodat men ook een borreltje extra kan drinken en zich geen zorgen hoeft te maken als men veilig weer thuis komt.

Of als je niet in het bezit bent van een auto kan het jou tevens niet weerhouden om gezellig aan te sluiten.  De heren willen een soort van buurthuis gevoel creëren. Aangezien niet iedereen wil of kan biljarten kunnen de oudere dorpsgenoten ook kiezen voor  koersbal. Een nieuw spel, een soort jeu-de-boule maar dan lekker knus, warm en gezellig binnen.

Het nieuwe initiatief wordt van harte en deels financieel ondersteund door de gemeente Hardenberg, maar de buren van Ommen is tevens gevraagd een bijdrage te leveren zodat de kosten voor een deel gedekt zijn. “Tevens zijn alle biljarters automatisch lid geworden van de nieuwe vereniging. Ze betalen jaarlijks nu wel iets meer contributie maar steunen op deze manier het goede doel. Zo laten ze zien dat het hen niet alleen draait om een paar ballen en een keu maar dat ze tevens haar sociale gezicht willen laten zien. Super!”, aldus de trotse oprichters van Mans genoeg.

Ze hebben dan ook niet voor niets het motto: Oost West, Thuus is ook niet alles of zoiets. De nieuwe vereniging hoopt op deze manier de eenzaamheid te verminderen en de gezelligheid te vergroten onder de ouderen als het allemaal weer mogelijk is en mag van de regering.

Voor meer info, bel met 0523 – 251208 of meld je aan via: info@eetcafemans.nl.

 

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten