Steeds meer patiënten lijden door gesloten praktijken chiropractoren

Steeds meer patiënten smeken hun chiropractor om toch behandeld te kunnen worden. Door de lockdown zijn de praktijken van chiropractoren al een aantal weken gesloten. De patiënten laten weten dat het gebrek aan zorg door een chiropractor leidt tot onhoudbaar pijnlijke situaties.

Patiënten met rug- en nekklachten lijden door gebrek aan de behandeling door de chiropractor (soms ondragelijke) pijn en kunnen niet of nauwelijks functioneren. In Nederland hebben 2 miljoen mensen last van rug- of nekpijn die door een chiropractor moet en kan worden behandeld. Die groep wordt nu de juiste zorg onthouden. Het probleem heeft zich de afgelopen maanden verergerd door het vele thuiswerken, gebrek aan beweging en de extra druk op specifieke beroepsgroepen zoals zorgmedewerkers. Veel verpleegkundigen maar ook medisch specialisten hebben de behandeling van een chiropractor meer dan ooit nodig om de pijn te verlichten en om te kunnen blijven functioneren in hun cruciale functies.

 “Praktijken moeten zo snel mogelijk weer open”

Gitte Tønner, MSc, voorzitter van de NCA: “De vele schrijnende verhalen van patiënten maken duidelijk dat chiropractoren een onmisbare schakel zijn in de zorgketen. Alternatieven zijn er immers beperkt en (als ze er al zijn) heftig: zware medicijnen en/of belastende operaties. Vooral niet goed voor de patiënt en ook niet goed voor de toch al overbelaste zorg.

Daarom hebben wij een klemmend beroep gedaan op politiek Den Haag om ons in staat te stellen de cruciale zorg snel weer te leveren: kortom onze praktijken moeten weer open. Hoe eerder, hoe beter! Onze praktijken voldoen aan alle hygiëne maatregelen om patiënten veilig te kunnen behandelen.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten