Oprichting De Boer als Gastheer

Vrijdag 28 november is het project De Boer als Gastheer afgesloten door Gedeputeerde voor Ruimte, water en jeugdzorg, dhr. Bert Boerman, gevolgd door de officiële oprichting van de vereniging de Boer als Gastheer .

Voorzitter Bram de Vos begon de middag met de vergelijking van de oprichting van de nieuwe vereniging met een geboorte. Een vergelijking die ook door de andere sprekers doorgetrokken werd .

In een bomvolle zaal bij de Vechtdal Hoeve in Arrien schetste mevr. Ilona Lagas het begin van het project op haar welbekende enthousiaste manier.

Daarna opende dhr. Boerman de tentoonstelling met de resultaten van 2 jaar De Boer als Gastheer, door een enorme krentenwegge aan te snijden. In de korte pauze  kon een flinke plak krentenwegge genuttigd worden en de tentoonstelling bekeken.

Vervolgens was het moment aangebroken dat de nieuwe vereniging officieel opricht zou gaan worden. Notaris Rieks Bulthuis deed dat geheel in de stijl van de aangifte van de nieuwe boreling, wat wonderwel paste. Bram de Vos en Ina Roke respectievelijk voorzitter en secretaris van de nieuwe vereniging, tekenden vervolgens ook namens het 6 koppige bestuur. Anet Bovendeert werd bedankt voor haar inzet bij het project.

De nieuwe vereniging wil verder gaan met het ontwikkelen van toeristische activiteiten op de boerderij, zoveel mogelijk ook met andere ondernemers. Zowel promotie van de landbouw als een het ontwikkelen van een economische tak zijn de belangrijkste drijfveren.

Na de toast op deze stap bleven velen nog geruime tijd na praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten