Unieke online veiling vanuit Kasteel Eerde t.b.v. Artsen zonder Grenzen in Mozambique

Ommen – Op woensdagavond 26 mei zal er een unieke online veiling plaatsvinden vanuit de gobelinzaal van Kasteel Eerde, op initiatief van Angelina Zweemer, een 14-jarige studente van Eerde International Boarding School. De opbrengst van de veiling is bestemd voor Artsen zonder Grenzen in Mozambique.

Angelina Zweemer heeft tot twee jaar geleden in Mozambique gewoond en de dreigende situatie in haar land leidde tot haar noodkreet: “Het is al een aantal jaar zeer onveilig in Mozambique. In het noorden van Mozambique woedt nu al vier jaar een strijd tussen islamitische terroristen en het overheidsleger waarbij grove mensenrechtenschendingen plaatsvinden. Ik wil aandacht voor deze problematiek en heb hulp nodig om de mensen in Mozambique te helpen. Dat kan ik echt niet alleen.”

Aangezien Angelina zeer verdienstelijk schildert en echt een talent voor kunst bezit, ontstond het idee om een veiling te organiseren. De opbrengst is bestemd voor Artsen zonder Grenzen in Mozambique. Diverse galeriehouders doneerden spontaan hun eigen werk, zoals Loes van der Linde van Lindeblad atelier, Ommen en Annemieke Biert van Noga Bags, Arriën, maar ook Nancy Ort, atelier Schoonjuweel uit Oud Alblas en Dietske Geerlings, schrijfster van diverse romans en gedichtenbundels uit Zutphen. Als veilingmeester zal Mark Smit de veiling leiden, bekend als kunsthandelaar, gehuisvest in het voormalig stadhuis van Ommen.

De veiling zal online via Zoom plaatsvinden en start woensdag 26 mei om 19 uur. Aanmelding is noodzakelijk en kan gebeuren via Gerdien Ort, Head of Student Life and Enrichment op Eerde IBS, 06-24744114 of gort@eerdeibs.nl. Na aanmelding ontvangen de gasten een uitnodiging voor de online bijeenkomst.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten