Lezing: Overlevers van kanker

Op dinsdag 16 april wordt in het Vechtgenotenhuis aan de Beerzeweg 5 d te Ommen een bijeenkomst georganiseerd voor mensen die kanker hebben overleefd. Spreker zal zijn: Jeroen Teringen, ervaringsdeskundige.

 

Steeds vaker blijkt dat de gevolgen van de behandeling op wat langere termijn vaak nog ingrijpender zijn dan het ziekteproces zelf.
Ongeveer de helft van het aantal mensen dat kanker krijgt – in Nederland 70.000 per jaar – geneest of overleeft langdurig. Velen van hen worden vervolgens geconfronteerd met een andere problematiek: ze moeten leven met blijvende vermoeidheid, pijn of verminking. Soms ontstaan spanningen in de relatie of met de kinderen. Heel wat ex-kankerpatiënten ondervinden problemen op het werk. De één krijgt te maken met ongewenste kinderloosheid, de ander ondervindt weerstand bij het afsluiten van een hypotheek of verzekering. En altijd krijgen ze te horen: ‘Je moet niet zeuren, wees blij dat je er nog bent!’
Voor deze groeiende groep mensen heeft Jeroen Terlingen (schrijver, journalist en ex-lymfklierkankerpatiënt) een overzichtelijk en toegankelijk Handboek voor overlevers van kanker geschreven. In dit informatieve boek komen tientallen ex-kankerpatiënten aan het woord met hun ervaringen en adviezen. Zij laten op indrukwekkende wijze zien wat ervoor nodig is om na de behandeling ook de kwaliteit van hun leven te verbeteren.’
Op 16 april komt Jeroen Terlingen vertellen over de manier waarop kanker zelfs na vele jaren nog ingrijpt in het dagelijks leven en hoe je daarmee kunt omgaan.
U kunt zich aan melden voor deze bijeenkomst via 06-39032263 of de mail: vechtgenoten@live.nl. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis! Vanaf 19.30 is men welkom en de lezing begint om 20.00 uur.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten