Ontdek natuur dicht bij huis op de Overijsselse Natuurinitiatievendag

Het is vandaag zover, de datum van 11 september is gekomen. Op deze dag houdt Natuur en Milieu Overijssel de Natuurinitiatievendag. Op verschillende plaatsen in Overijssel, waaronder Ommen, zijn natuurinitiatieven te vinden: bedacht, ontwikkeld en beheerd door buurtbewoners. Wil je zien en horen hoe deze vrijwilligers zorgen voor prachtige natuurgebieden? Ga dan langs bij een natuurinitiatief bij jou in de buurt.

Steeds meer mensen willen graag zelf iets doen voor de natuur in hun omgeving. Omdat de wijk er mooier van wordt, om bepaalde dieren zoals weidevogels en insecten te beschermen of om oude landschapselementen in ere te herstellen. Elk natuurinitiatief heeft zijn eigen motivatie om de handen uit de mouwen te steken. Het levert bijzondere stukken natuur op, die de vrijwilligers graag aan je laten zien.

Ga bijvoorbeeld langs bij de Ommermars waar nieuwe natuur gemaakt wordt om te kunnen spelen en struinen. Kijk op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/natuurinitiatievendag-11-september welke natuurinitiatieven er allemaal mee doen en hoe laat je terecht kunt voor een rondleiding, een wandeling of een kopje koffie.

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten